avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Activitate csz33

Activitate csz33

Prin postarea pozelor sau filmulețelor despre mașini în trafic sau parcate aiurea pe străzi în spațiul public se încalcă vre-un drept al proprietarilor de mașini sau altor persoane care se văd în imagini? Autorii acestor postări pot fi trase la răspundere?

Dar în cazul în care fețele si numerele de înmatriculare sunt sterse?
Și ce se poate întâmpla dacă pe imagini apar mașini ale poliției, jandarmeriei etc.- fie ele parcate sau aflate în acțiune ?

In timpul completarii formularului de declaratie fiscala pentru stabilirea impozitului pe cladirile rezidentiale am intampinat urmatoarea dilema: din documente am 80mp suprafata desfasurata a cladirii, aceasta valoare intra la cladiri, litera A. Mai trebuie trecut si suprafata beciului din subsolul aceluiasi cladiri la litera F?
Buna ziua!

Spuneți-mi vă rog, dacă pe baza legilor actuale și a ordinelor directorului ANCPI se poate sau nu corecta o schiță cadastrală înregistrată la Cadastru (la care am primit deja număr de cadastru și apare pe harta națională)?
Se poate de exemplu printr-o hotărâre judecătorească după ce se termină procesul cu vecinii vizând stabilirea granițelor dintre noi, care poate dura chiar ani întregi? Ori harta predată/înregistrată acum rămâne "bătută în cuie" pentru veci?

Mulțumesc.
Nu as putea apela la uzucapiune?? Daca nu acum, poate peste cativa ani?
Doar ma intrebam daca pot porni procesul stiind cele de mai sus...
Cine va avea datoria de a verifica/demonstra ca terenul trecut pe titlul de proprietate este chiar cel de langa mine, ca vecinul este chiar vecin? Eu, prin ceva adeverinte? Cineva desemnat de judecatorie din oficiu? Si cum?
Multumesc pt. raspunsul rapid!
Detin un teren la care trebuie facuta rectificare de suprafata in cartea funciara (deoarece in realitate este considerabil mai mare decat suprafata trecuta in CF) si trebuie sa obtin o hotarare judecatoreasca. Unul dintre vecini este numai mostenitor al titlului de proprietate emis pentru terenul lui.
Intrebarea este, daca vecinul poate semna declaratiile cerute de proces, fara a avea propria carte funciara facuta/actualizata?
Alegand sa corectez suprafata in cartea funciara, obtinand o hotarare prin instanta, cam care ar fi pasii de urmat? Trebuie apelat si la vecini, trebuie facute masuratori topografice la ei? Ma cam ingrijoreaza acest lucru pentru ca sunt in numar de 8, pentru ca pe o parte sunt 7 parcele perpendiculare... Care ar fi costul estimat al operatiunilor?
Am sa incerc sa detaliez in pic situatia, sa intelegeti mai bine, poate astfel imi veti putea raspunde.

Am mostenit un teren intravilan (cu o casa de locuit) in mediul rural, cu suprafata de 1200 mp in cartea funciara.

Am pornit sa cerem autorizatie de construire (pentru a mari casa) contactand un proiectant si o firma de topografiere.

Au masurat terenul pentru a realiza un desen tehnic necesar proiectantului si pentru certificatul de urbanism, si a iesit o suprafata de 1800 mp. Mentionez ca terenul a fost deja inconjurat de multi ani, la primarie plateam de ani de zile impozit pe 1800mp, este clar ca suprafata nu este luata de la vecini, si in general terenurile nu corespund cu cartea funciara. De aceea a masurat primaria suprafetele si se plateste impozit la suprafata fizica...

Ni s-au sugerat 2 cai de rezolvare. Una ar fi sa cautam un avocat si prin judecatorie vom putea trece cumva suprafata fizica pe cartea funciara. A doua ar fi ca firma de topografiere sa realizeze documentatie pentru 1200 mp si sa primim astfel autorizatia de construire.
Ce parere aveti?

In cartea funciara apar doar numere de top, nu si numere de cadastru. Firma de topografiere sustine ca va trebui sa obtin numere de cadastru, referindu-se la ODG 700/ 07.07.2014 art 276 (2). Chiar este obligatoriu sa obtin un nr de cadastru?

Multumesc anticipat.