avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Activitate Florian59

Activitate Florian59

Răspuns la discuția Test paternitate


Avocat Neagu Elena a scris:

Nelămurirea soțului dvs poate fi soluționată doar prin efectuarea unui test
Nu are rost sa trăiți cu aceasta indoiala ani de zile când răspunsul îl puteți avea

SUBSCRIU in totalitate, corecta observatia , pe care si eu o sustin ! Este bine de stiut , chiar foarte bine daca ne gandim si la un rezultat pozitiv.
Va multumesc frumos pt info

Iulian MANEA a scris:

Se va depune o singură declarație unică, dar veniturile vor fi evidențiate distinct.

Ok, asta cu CIF, am inteles
Ceea ce-mi este neclar , declaratia de venituri o fac separat de cea de inchiriere.
Multumesc

Iulian MANEA a scris:

Da, cod de identificare fiscală.

Dupa parerea mea cred ca impozit pe venit ( salariu) , CAS pentru contributivitate la pensie iar CASS daca nu exista asigurare medicala.

yonica09 a scris:

Buna seara,.:O cunostinta lucreaza online pentru o firma americana,nu are firma nici PFA nimic si primeste dolari pe un card emis de o banca americana.In tara scoate lei de la o banca (bancomat) cu comisioanele respective. Intrebare ce taxe este obligat sa plateasca la fisc? Va multumesc.Iulian MANEA a scris:

Puteți obține CIF de la ANAF ca persoană fizică independentă (PFI) și apoi să emiteți facturi pentru serviciile prestate.

Cod Identificare Fiscala , cumva ? Mentionez ca eu am deja un contract de inchiriere prin ANAF, a unei case pe o perioada de 5 ani. Cumva in SVP ,unde imi fac anual declaratia pt chirie am acel CIF ?
Multumesc
Am o rugaminte , intrebare, va rog frumos !
Conform Codului Fiscal pot emite legal facturi ca persoana fizica impozabila cu activitate economica fara sa fiu PFA, II, SRL,..etc. Mentionez ca respectivele facturi vor fi emise catre un SRL si reprezinta comision anual din puncte/vanzari din sistemul MLM.
Multumesc
Foarte complicat dar si destul riscant,....mergeti la sursa de unde ati primit acele hartii dar NU singura, ...un specialist economico juridic ar fi indicat sa va insoteasca

Florian59 a scris:

se pare ca fostul tau patron are probleme destul de mari , asa ca ai grija si ar trebui sa-ti aduci aminte ce acte ai semnat si cand , apropo de firma asta !
dupa asta sa mergi sa consulti un avocat cat mai repede cu putinta !

mary_123454 a scris:

Buna ziua,fostul patron unde am lucrat a pus una din firmele lui pe numele meu.Asta s-a intamplat acum 14 ani.Cand mi-am dat demisia de acolo acesta a spus ca firma respectiva a fost cesionata si eu numai am treaba.Toate bune si frumoase pana acum cateva zile cand am primit o hartie cum ca figurez ca administrator a acelei firme si a intrat in faliment la cererea creditorilor (multi la numar din cate am inteles).Vor sa le trimit nu stiu ce acte contabile si stampile ale firmei.Eu nu am detinut niciodata actele firmei nici atat stampile.Dar timp de 13 ani nimeni nu m-a cautat in legatura cu aceasta firma.Ce pot face in acest caz?Nu dispun nici de bani sa umblu prin judecata fiind somera si cu 2 copii minori.Daca se poate cineva sa ma sfatuiasca cum as putea proceda va rog frumos.Mulrumesc

COSTELBADESCU a scris:

Buna ziua,
Va rog daca ma puteti lamurii :
Pensia (boala gr.3) se adauga la vechimea in munca ?
Multumesc mult.

Gr.3 de invalidate se adauga la vechime conf.legii !


Valeriu TUDOR a scris:

1. Se poate beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor hotari asta.

2. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale.

3. Propunerea pentru incadrarea in grad de invaliditate se face de catre medicul specialist care asigura asistenta medicala.

4. - Trimiterea catre medical specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

5. In concluzie: daca veti fi incadrat in grad de invaliditate de medicul expert al asigurarilor sociale, veti putea beneficia de pensie de invaliditate intrucat prevederea legala cu privire la stagiul de cotizare minim la pensie nu mai are relevanta.

Foarte clare sfaturile dvs. , va multumesc


Florian59 a scris:Grama Cornel - Consultant fiscal a scris:In textul de lege pe care vi l-am dat mai sus nu se face nici nicio distinctie . Sunteti ;persoana impozabila avand activitate economica. ( cazare in regim hotelier)

Am o intrebare , va rog frumos ! Art.319/CF legalizeaza si emiterea de facturi de pe persoana fizica (impozabila cu activitate economica), platitoare de taxe catre un SRL ,care trebuie sa mi deconteze un comision din vanzari anuale , ma refer la acel comision din sistemul MLM ?!
MultumescScuze , am uitat ,...este o suma maxima pe care persoana fizica impozabila nu trebuie s o depaseasca la facturare ? Un model de factura electronica de unde pot descarca ?
Inca odata multumesc