avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Activitate Florian59

Activitate Florian59

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pe scurt asta ar fi :

Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) este un regulament al Uniunii Europene care stabilește un cadru juridic unitar pentru protecția datelor cu caracter personal. Scopul principal este de a oferi cetățenilor UE mai mult control asupra propriilor date personale și de a consolida piața internă.
Ce este GDPR?
GDPR, sau General Data Protection Regulation, este un set de reguli care protejează datele personale ale cetățenilor UE. Acesta se aplică tuturor organizațiilor care prelucrează datele personale ale rezidenților UE, indiferent dacă organizația este stabilită în UE sau nu.
Ce date sunt protejate?
GDPR protejează datele cu caracter personal, adică orice informație care poate identifica o persoană fizică. Aceasta include, dar nu se limitează la: nume, prenume, adresă, număr de telefon, adresă de e-mail, date de identificare online, date genetice, date despre sănătate etc.
Principiile GDPR:
GDPR se bazează pe șapte principii cheie:
Legalitate, echitate și transparență: Prelucrarea datelor trebuie să fie legală, echitabilă și transparentă pentru persoana vizată.
Limitarea scopului: Datele pot fi colectate doar pentru scopuri specificate, explicite și legitime.
Reducerea la minim a datelor: Se colectează doar datele necesare pentru scopul specificat.
Exactitate: Datele trebuie să fie corecte și actualizate.
Limitarea stocării: Datele nu pot fi stocate mai mult decât este necesar pentru scopul prelucrării.
Integritate și confidențialitate: Se asigură securitatea și confidențialitatea datelor.
Responsabilitate: Operatorul de date este responsabil pentru conformitatea cu GDPR.
Drepturile persoanelor vizate:
GDPR conferă persoanelor vizate o serie de drepturi, cum ar fi:
Dreptul de acces la datele personale.
Dreptul la rectificare.
Dreptul la ștergerea datelor (dreptul de a fi uitat).
Dreptul la restricționarea prelucrării.
Dreptul la portabilitatea datelor.
Dreptul de a se opune prelucrării.
Concluzie:
GDPR este un regulament esențial pentru protecția datelor personale în era digitală. Înțelegerea și respectarea principiilor și drepturilor prevăzute de GDPR sunt cruciale pentru organizații și cetățeni, atât online cât și offline.

Sauvignon a scris:

Am putea afla care este prevederea GDPR care incadreaza fapta presedintelui de asociatie? Stie cineva care e articolul de lege?

corect , multumesc frumos

gi-jane2 a scris:

Nu chiar, ca dacă va evacuează, va trebui sa va schimbati domiciliul. Faptul ca aveti buletin la adresa, nu va aduce avantaj.

in cazul meu este cam ........a la long

adriandimitriu a scris:

Domiciliul stabil e valabil până la schimbarea CI, dacă nu apar alte probleme

scuze ......este vorba de domiciliu stabil si nu flotant, asta trebuia sa se inteleaga

adriandimitriu a scris:

Nu există mutație definitivă.

sigur ca am investit ,....am documente in acest sens !

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Doar în cazul în care ați investit ceva în renovări,/mbunătățiri aveți un simplu drept de creanta(în măsura în care puteți sa dovediti)În rest verba.volant...

Buna ziua,

Am o intrebare , am fost in concubinaj 15 ani cu o doamna intr-o locuinta care este doar pe numele ei , eu avand doar mutatie definitiva.
In urma decesului doamnei , casa respectiva acum a ramas in urma succesiunii singurului copil pe care-l avea dar cu care initial aveam o intelegere. De ceva vreme a inceput sa ma preseze sa parasesc locatia ca el vrea sa vanda.
Ce pot face in situatia asta imi puteti spune,......... ma poate obliga sa parasesc locuinta ?
Răspuns la discuția ANPC ?

Cornel Vasile a scris:

Ar trebui sa vedeti ce este mentionat in Regulamentul de postare pe acel Forum cu privire la astfel de situatii.

Puteti incerca sa sesizati si ANPC.

am citit cu atentie , chiar nu am vazut unde am gresit ?! chiar ma gandesc sa-mi sterg contul de acolo si TOATE postarile dar surpriza NU SE POATE , cica raman in proprietatea forumului !
Este legal asa ceva ca dupa cate stiu eu aceste topicuiri sunt proprietatea mea !

Discuție ANPC ?
Buna ziua ,

Am o problema cu adminii pe un site tip forum cu mai multe informatii si nu as vrea sa renunt ca se pot gasi lucruri interesante pe acolo.
Una - doua imi suspenda contul pentru NIMIC , pun niste intrebari tehnice, medicale iar ei ma baneaza fara motiv si fara explicatii.
Unde as putea reclama asemenea abuzuri ?

Va multumesc

Manuela Rășină a scris:

Peteradu a scris:

Banuiesc ca noul ei prieten pe care nu-l cunoastem vrea probabil sa se mute la el si sa vanda garsoniera.

Sau invers, el vrea să se mute la ea și vrea să îl primească în spațiu, caz în care e nevoie la Evidență de originalul contractului.
Vorbiți cu ea, încercați cu binișorul să aflați de ce îi trebuie.

si eu tot asa cred !
NU VA SUPARATI ,...aveti si nu aveti dreptate ....CUM SA FIU DE ACORD cu neplata CAS pe intregul meu salariu ???
Atat timp cat patronul a fost un ORDINAR si m-a mintit de ce nu as minti si eu (”dvs spuneti ca ati primit banii, ceea ce inseamna un acord tacit cu angajatorul pentru asa ceva ..”)
Daca eu voi tace, si TOTI ceilalalti vor tace patronii saracii de ei vor continua asemenea practici (de evaziune) si tara asta NICIODATA nu se va mai face bine !
Da , intreadevar , dupa 10 ani este mai greu ! Ma refeream la PNRR in contextul actual ,normal ca atunci nu exista, NU VA MAI FACETI ca nu intelegeti ,...sunteti patron in aceeasi situatie si va platiti angajatii la gri de tot le luati partea ”saracilor patroni” care se imbogatesc prin HOTIE ???