Ruxandra B. a scris:
Multumesc pentru raspuns!
Mi se pare mai grav ce a facut vecinul, decat faptul ca presedintele a postat filmarea...
VĂ ÎNȘELAȚI AMARNIC!
Vecinul poate fi sancționat contravențional pe baza înregistrărilor de pe camere (dacă acestea sunt predate LEGAL organelor de poliție, nu publicate pe whatsapp). În schimb, președintele asociației va fi sancționat pentru încălcarea GDPR, iar amenda pe care o va primi va fi cu mult mai mare decât amenda primită de vecin.
Din câte am înțeles din relatarea dumneavoastră, acel vecin nu are în mod constant o atitudine antisocială, ci a făcut acele lucruri nelegale tocmai pentru a dovedi faptul că președintele comite abuzuri, încălcând legislația GDPR (probabil că nu era prima oară când comitea un astfel de abuz), fiind pe deplin conștient că va fi amendat, dacă i se va descoperi fizionomia.
Eu cred că, dincolo de mizeria făcută de vecin, ar trebui să vă îngrijoreze la maximum modul de acțiune al președintelui de bloc, fiindcă trebuie să vă gândiți că data viitoare ați putea fi dumneavoastră sau orice alt locatar surprinși în înregistrări video difuzate în spațiul public virtual.