avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Activitate pana_ionel2006

Activitate pana_ionel2006



Georgiana14021981 a scris:

Buna ziua dl Negoita Catalin, am sunat la nr de pe rovinieta de Ungaria, dar nu ajung sa vorbesc cu nici un agent. Dvs cum ati procedat sa platiti toate amenzile de Ungaria? Mie mi-au trimis amenzi in valoare de 12.000 lei, aproape 3,000 euro, adica e ceva scandalos, si nu vor sa mi le reduca, nu vor decat sa le platesc, nu stiu cum sa procedez. O suma mare a fost platita si direct la politia din Ungaria, cand a oprit masina, dar nu inteleg de unde suma asta enorma. Cum sa fac? Sa merg special in Ungaria si sa opresc politia sa ma instiinteze daca mai am si cat am de plata? Multumesc



Buna ziua. Daca intrati pe site-ul oficial NUSZ ( Administratia de Drumuri Ungara) o sa vedeti ca spun ca in cazul in care cumparati vinieta nationala pe un an, va anuleaza suprataxele. Si ,in plus,aveti si drept de circulatie un an de zile . Intrati pe mail-ul oficial NUSZ,gasiti adresa de mail,solicitati direct sa stabileasca ei suma totala pentru suprataxa,deschideti cont in forinti in Romania si virati in contul lor suma stabilita de ei ,cu rugamintea de a va confirma extrasul de plata a suprataxelor. Acest exemplar il comunicati si la UAI Incasso. O sa aiba pretentii in continuare,dar baza suprataxei fiind achitata ,nu au prea multe de facut. Incercati sa le oferiti numai taxele de identificare si chelt.postale. Eu cred ca daca le platiti aceste taxe raman fara un motiv de a cere executarea. Din cate zicea cineva,pe acest site,se pare ca nu sunt acreditati de U.E. pt. executări silite in Romania. Si eu sunt in situatia asta,le-am scris(au raspuns dupa 8 zile) ,au stabilit suma suprataxei,urmeaza sa platesc direct in contul lor si apoi sa le ofer cheltuielile postale si de identificare la UAI Incasso Oradea. Daca nu sunt multumiti,sa ma dea in judecata !

Va multumesc pt.informatii si va doresc multa sanatate si bucurii. Distractie placuta cu colegii !

Alexandru CA a scris:

Nu pot sa va sun. Sunt marinar, si abia am ajuns in Mexic. Am treaba multa iar apoi vreau sa ies cu colegii la un restaurant.


Buna ziua . Cum a-ti rezolvat pana la urma. ? A-ti platit si recuperatorii ? Multumesc !


Alexandru CA a scris:

Mie mi-au trimis doua notificarei in care mă avertizau sa le plătesc suprataxa, asta după ce am achitat una din amenzi - pentru care nu mai aveam chitanță - ultima notificare fiind în Noiembrie.
Nu am platit și nici nu am sa o fac. Aștept să mă de-a in judecata. Am extrasul de cont pregătit, cum că am achitat amenda debitorului principal.
In tot cazul, ungurii au sărit peste o cutuma procedurală și anume - înainte să apeleze la o firmă de recuperare sa te notifice ei, și să îți de-a posibilitatea să plătești amenda direct lor, fara recuperare.
Asta este undeva la limita legii, iar în anumite situații au trecut peste.

Sfatul meu: plătiți amenda direct ungurilor, urmind procedura pe care am descris-o mai sus, trimite-ti-le extrasul de cont și cereți o confirmare de la ei.
Apoi, o copie a confirmării și extrasului de cont cu plata amenzii trimiteți la Inkasso..

Daca va mai hartuiesc, apelați la un avocat.

Va doresc o zi bună!

Anaderol72 a scris:

e.c1972@yahoo.com eu am primit răspuns în 4 zile,dar mi se spune ca trebuie sa plătesc și recuperatorii.




Buna ziua. Sunt in situatia d-v. Acum am primit amenzile la o rovinieta in Ungaria platita gresit si sunt interesat cum a-ti rezolvat problema. Pot fi sunat la tel.0742029079(Pana Ionel) sau mail <<pana_ionel2006@yahoo.com>>..
Multumesc !
Buna ziua,citesc in acest articol ca nu se mai plateste impozit pe cladire de catre medicii de familie. Cabinetele de stomatologie se incadreaza in categoria de scutire la plata impozitului pe cladire ? Multumesc !