avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Nu se mai plateste impozit pe cladire de catre medicii ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Nu se mai plateste impozit pe cladire de catre medicii de familie.

Buna ziua,citesc in acest articol ca nu se mai plateste impozit pe cladire de catre medicii de familie. Cabinetele de stomatologie se incadreaza in categoria de scutire la plata impozitului pe cladire ? Multumesc !
Ultima modificare: Duminică, 17 Octombrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:09, 16 Octombrie 2021
Codul Fiscal
art.456 Scutiri
(1) Nu se datorează impozit/taxă pe clădiri pentru:
....
h) clădirile unităților sanitare publice, cu excepția încăperilor folosite pentru activități economice, precum și pentru clădirile în care funcționează cabinete de medicină de familie, potrivit legii, cu excepția încăperilor folosite pentru altă activitate decât cea de medicină de familie;
.....

In speta, legea nu se refera strict la cabinetele de stomatologie .

Problema care se pune este daca aceste cabinete intra sau nu in categoria unitatilor sanitare publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire taxa cladire cab.stomatologic? brandon99 brandon99 Buna ziua. Un cabinet stomatologic (CMI) care functioneaza intr-un Dispensar comunal este scutit de taxa de cladire? De curand s-a modificat art. 456 alin ... (vezi toată discuția)
Scutire plata impozit badryana badryana Cabinetele medicale individuale( medici familie) si Cabinetele stomatologice care functioneaza la o comuna si sunt chiriasi ai spatiilor unde functioneaza sunt ... (vezi toată discuția)
Institutiile publice platesc impozit? andreeanih andreeanih buna seara, lucrez la o Statiune de Cercetare Dezvoltare Agricola,este institutie publica si vreau sa stiu daca trebuie sa platesc impozit pe cladiri terenuri ... (vezi toată discuția)