Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate simona8383

Multumesc frumos. Daca nici angajatul si nici angajatorul nu au nici o problema legala, m-am linistit :)
Buna ziua,

As dori sa intreb care sunt riscurile pentru o firma care accepta sa inregistreze un contract de munca, dar angajatul respectiv sa nu se prezinte la locul de munca. Pur si simplu, contractul de munca este inregistrat doar pentru a avea o anumite vechime, si a putea obtine un credit bancar. La un control ITM sau la o sesizare, ce risca administratorul firmei care a accept sa inregistreze un astfel de contract ?
Buna seara. Functionez din anul 2005 ca si PFA, cu activitatea de comet cu amanuntul. Mai exact am un magazin de haine. Programul care este afisat la punctul de lucru si comunicat fiscului este de 8 ore pe zi , de luni pana vineri. As dorii sa imi bag cartea de munca la asta societate cu un program de 8 ore zi si cu valariu brut de 1200-1300 lei, unde eu sa imi platesc darile catre stat. Se poate? sau trebuie sa imi reduc activitatea pe PFA? Nu am nici un angajat la magazin, eu fiind singura persoana care se ocupa de el. Inca o problema. Acum aprox 2 ani , mi-a venit de la CAS ca as avea de platit aproximativ 4000 lei datorati contributiilor la fondul de sanatate. Bani pe care nu i-am platit nici pana in prezent. Daca imi bag contractul de munca la un angajator, va trebuii sa platesc si aceasta suma ? Multumesc anticipat celor care imi vor da un raspuns.