Buna seara. Functionez din anul 2005 ca si PFA, cu activitatea de comet cu amanuntul. Mai exact am un magazin de haine. Programul care este afisat la punctul de lucru si comunicat fiscului este de 8 ore pe zi , de luni pana vineri. As dorii sa imi bag cartea de munca la asta societate cu un program de 8 ore zi si cu valariu brut de 1200-1300 lei, unde eu sa imi platesc darile catre stat. Se poate? sau trebuie sa imi reduc activitatea pe PFA? Nu am nici un angajat la magazin, eu fiind singura persoana care se ocupa de el. Inca o problema. Acum aprox 2 ani , mi-a venit de la CAS ca as avea de platit aproximativ 4000 lei datorati contributiilor la fondul de sanatate. Bani pe care nu i-am platit nici pana in prezent. Daca imi bag contractul de munca la un angajator, va trebuii sa platesc si aceasta suma ? Multumesc anticipat celor care imi vor da un raspuns.
Dvs., in calitate de persoana fizica, aveti dreptul sa incheiati contracte individuale de munca si astfel sa obtineti calitatea de angajat.
Intrucat pfa-ul Dvs. este autorizat sa functioneze 8 ore/zi de luni-vineri, Dvs. trebuie sa asigurati acest program de functionare. Alternativa este suspendarea activitatii pfa-ului sau sa ii reduceti activitatea dar in afara noului program de munca pe care il veti avea in calitate de angajat sau sa asigurati functionarea pfa-ului asa cum este el autorizat sa functioneze.
Intrucat pentru plata datoriilor pfa-ului nu se face deosebire intre patrimonial acestuia si patrimonial persoanei Dvs., este posibil sa fiti urmarita personal pentru plata acestor datorii.
Puteti fi angajata la alta societate cu c.i.m., chiar daca sunteti PFA.
art.17 din OUG 44/2008
..
(2) Cu toate acestea, o persoana poate cumula calitatea de persoana fizica autorizata cu cea de salariat al unei terte persoane care functioneaza atat in acelasi domeniu, cat si intr-un alt domeniu de activitate economica decat cel pentru care PFA este autorizata.
Deci dacă eu lucrez la o alta institutie ci carte de munca pot sa-mi fac și pfa și nu exista nici un fel de problema? Adică sa mă dea afară de la acea instituție sau altceva?
Pfa
amrita950
Buna ziua!
O PFA poate fi angajata? DAca este posibil,sub ce forma, care ar fi forma de salarizare si cum s-ar face plata datoriilor la stat, adica va fi ... (vezi toată discuția)