Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca inregistrat la firma numai pentru a lua credit bancar

Buna ziua,

As dori sa intreb care sunt riscurile pentru o firma care accepta sa inregistreze un contract de munca, dar angajatul respectiv sa nu se prezinte la locul de munca. Pur si simplu, contractul de munca este inregistrat doar pentru a avea o anumite vechime, si a putea obtine un credit bancar. La un control ITM sau la o sesizare, ce risca administratorul firmei care a accept sa inregistreze un astfel de contract ?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2015
simona8383, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:53, 30 Septembrie 2015
Firma nu risca nimic.
Nu are ce sanctiuni sa primeasca acel angajator.
Multumesc frumos. Daca nici angajatul si nici angajatorul nu au nici o problema legala, m-am linistit :)
Nu au nicio problema .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere vechime reala in cm niccu niccu Buna ziua, Sunt intr-o dilema ! Un prieten a incetat colaborarea cu firma,dar acestia refuza sa-i treaca vechimea in Cartea de munca. El s-a angajat faptic ... (vezi toată discuția)
Refuz inchidere cim Chris-Cross Chris-Cross Speza este urmatoarea: Am gasit un nou loc de munca, iar patronul de la societatea unde activez acum nu vrea sa-mi inchida contractul de munca.Eu pierd noul ... (vezi toată discuția)
Firma nu m-a pontat pentru toată perioada lucrată... am lucrat ... Cristi5555 Cristi5555 Firma nu m-a pontat pentru toată perioada lucrată... Am lucrat 22 de zile și am fost pontat 160 ore... Mi-a trecut 2 zile de concediu de odihna, fără ... (vezi toată discuția)