avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Activitate aom15

Activitate aom15

Multumesc pentru raspuns! Sa inteleg ca orice proces ar initia face victima, banii nu vin din buzunarul vinovatului, ci trebuie sa se inteleaga cu asiguratorul?
Spuneti.mi va rog, cine are obligatia de a despagubi victima unui incident usor in trafic, soldat cu vatamari corporale usoare (doar zgarieturi, vanatai), RCA sau cel care este vinovat de producerea acestor vatamari corporale? Multumesc frumos!
Multumesc pentru raspuns! Mai am totusi o nelamurire, avand in vedere ca beneficiez de concediu de odihna si pentru perioada in care am fost in concediu pre/postnatal ( am intrat in concediul pentru cresterea copilului abia la sfarsitul lunii august 2015), am un numar destul de mare de zile de concediu de odihna neefectuate. Am inteles ca acestea pot fi recuperate pana la data de 01.07.2017, problema e ca pana in aceasta data sunt in jur de 15 zile de vacanta, iar in invatamant concediul de odihna se poate lua doar in perioada vacantelor scolare. Ce se intampla cu restul zilelor de concediu, se pierd?
Buna ziua!
Lucrez in invatamat, sunt titulara, iar in anul 2015, 20 aprilie, am intrat in concediu prenatal/postnatal, apoi in concediu pentru cresterea copilului. La data de 1 aprilie 2017 ma voi intoarce la catedra. As dori sa stiu daca zilele de concediu de odihna ramase restante din 2015, pot fi luate anul acesta? Sau beneficiez doar de zilele de concediu aferente celor 2 luni si jumatate in care voi fi in activitate, pana la vacanta de vara? Va rog, daca se poate, sa imi spuneti si unde anume in lege este specificat acest lucru. Multumesc frumos!
Multumesc pentru raspuns! Eu nu mi-am luat tot concediul de odihna, deorece lucrez in invatamant si nu pot beneficia de acesta decat in perioada vacantelor scolare, deci am cateva zile de concediu ramase. As putea sa le folosesc in perioada respectiva, completare pana la implinirea celor 42 de zile de concediu postnatal? Este foarte important sa stiu daca legea prevede ceva din acest punct de vedere (al celor 42 de zile incomplete),si care sunt solutiile, pentru a evita eventualele complicatii la locul de munca.
Buna ziua! Sunt o viitoare mamica, si voi intra in concediu prenatal in 20 aprilie, data probabila a nasterii fiind 8 iulie, adica a 80-a zi de concediu maternal, deci imi raman (teoretic) 46 de zile de concediu postnatal. Intrebarea mea este: ce solutii as avea pentru cazul in care nasc mai tarziu de aceasta data (pot naste chiar si cu 2 saptamani mai tarziu) si ramam cu mai putin de 42 de zile de concediu postnatal? Sunt in pericol de a pierde indemnizatia pentru concediu crestere copil? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cat mai rapid deoarece luni ar trebui sa duc concediul la serviciu, dar daca nu exista solutii legale si sigure pentru situatia mea, imi voi continua activitatea pentru inca 2 saptamani.Inca o rugaminte as avea, daca se poate, sa imi oferiti un raspuns argumentat legislativ, pentru situatia in care voi avea probleme la locul de munca. Va multumesc din suflet pentru rabdare!
Buna! Sunt salariata din 2009, in aprilie urmeaza sa intru in concediul prenatal, moment in care as dori sa ma mut in Germania, unde voi naste copilul si voi locui pentru un an de zile, impreuna cu sotul meu. In aceste conditii, am dreptul sa primesc salariul pentru cele 126 de zile de concediu pre/postnatal? Despre indemnizatia pentru cresterea copilului stiu deja ca se suspenda in momentul in care imi mut domiciliul in afara tarii, dar nu am inteles daca pot beneficia de ea in momentul in care ma voi reintoarce in tara (cand copilul va avea 1 an, in conditiile in care optez pentru un concediu pentru cresterea copilului de 2 ani)? Multumesc!