avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Activitate annanica7

Activitate annanica7

Sunt intr-o situatie similara, puteti sa-mi spuneti cum s-a finalizat situatia dvs.?
Ati declarat apelul incident?
Instanta nu a invocat exceptia inadmisibilitatii acestuia pe motiv ca prima instanta nu v-a respins exceptia?
Răspuns la discuția Uzucapiune
Multumesc.
Discuție Uzucapiune
Uzucapiune: Intr-un imobil: teren proprietatea primariei, parintii mei au construit o casa in anii 1940, in care au locuit impreuna cu cei 3 copii (eu si fratii mei) si pe care au platit impozit pana in anii 1990 cand au decedat. Fratii mei au locuit in imobil cca 20 ani (1940-1960), cand s-au casatorit si au plecat la casele lor. Eu am continut sa locuiesc in aceasta casa impreuna cu sotul meu pana in prezent, Dupa decesul parintilor in anii 1990, impozitul a fost achitat pe numele sotului meu. Acum vreau sa dobandesc proprietatea prin uzucapiune. Pot sa ma judec numai cu primaria? Sau trebuie sa chem in judecata si pe fratii mei?
Discuție Fond funciar
Am cerut prin instanta sa fie obligata primaria sa-mi de-a masuri compensatorii pentru terenul extravilan ce a apartinut tatalui meu.Primaria a invocat exceptia prematuritatii cererii in baza art.11 din Legea nr.165/2013.
Am sperat ca voi scapa de aceasta execeptie daca trece termenul din 01.01.2017. Dar acest termen a fost prelungit din nou pana la 01.01.2018.
Ce pot face in aceasta situatie:
- cum pot scapa de exceptia prematuritatii?
- pot sa fac plangere in baza legii 165/2013 daca termenul s-a prelungit pana la 01.01.2018?
Multumesc.
Daca defunctul avea bunuri imobile in strainatate si bani in conturi din tara, cum se procedeaza? Se va face o dezbatere succesorala in Romania pentru bani si alta dezbatere in strainatate pentru imobile?
Discuție Curatela minor
Copilul meu a mostenit o suma de bani care se afla inca in contul bancar al defunctului. Am solicitat bancii sa transfere suma de bani care se cuvine minorului in contul de economii pe care l-am deschis pe numele acestuia, la o alta banca. Banca a refuzat sa faca aceasta operatiune solicitandu-mi sa prezint o dispozitie de curatela in acest sens. Am fost la autoritatea tutelara pentru a obtine o astfel de curatela, dar aceasta mi-a spus sa ma adresez instantei.
Pot cere instantei sa ma desemneze curator pentru a transfera acesti bani in contul minorului?Sau ce trebuie sa fac in aceasta situatie ?
Prin hotarare definitiva instanta de apel a obligat Primarul si Prefectul sa emita ordin pentru atribuirea in proprietate NUMAI a terenului de sub constructia cumparata in baza legii nr. 112/1995.
Ce pot sa fac pentru a obtine si cota din curte care mi se cuvine?
- pot sa declar RECURS impotriva hotararii pronuntate in apel in dosar ce a avut ca obiect obligatia dev a face in baza legii nr.18/1991?
- pot sa introduc o noua actiune IN CONSTATAREA dobandirii dreptului de proprietate in virtutea legii nr. 112/1995? A castigat cineva o asemenea actiune?
Multumesc.
Buna ziua,
poate sa-mi spuna cineva daca, atunci cand contest o Decizie de impunere pe care a emis-o Primaria in urma unui control al Curtii de Conturi, TREBUIE SA CONTEST SI DECIZIA CURTII DE CONTURI prin care aceasta a stabilit obligatia Primariei de a incasa de la mine taxa respectiva, sau este suficient sa contest numai Decizia de impunere emisa de Primarie?

Multumesc.
Ce pot sa fac daca am incheiat un antecontract de vanazare cu un coproprietar pt. cota de 1/2 care ii revine acestuia dintr-un teren extravilan, iar celalalt coproprietar a decedat si nu se stie cine sunt mostenitorii:
1. Cum pot sa aflu cine sunt mostenitorii decedatului?
2. Cum pot sa fac cadastrul si intabularea terenului daca nu am acordul coproprietarului?
3. Pot sa fac vreun fel de actiune in instanta pentru dezbaterea succesiunii defunctului?
4. Daca fac actiune pentru ca instanta sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act de proprietate trebuie sa chem in judecata si pe coproprietar (avand in vedere ca prin antecontract urma sa cumpar doar cota de 1/2 din teren, respectiv cota celui cu care am incheiat contractul)
5. Cu se aplica legea 17/2014 in aceasta situatie?
Pentru infiintarea unui IF este OBLIGATORIU sa am o anumita pregatire/calificare/exeprienta in domeniul in care vreau sa desfasor activitatea?