avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Activitate robyr130

Activitate robyr130

Răspuns la discuția Transport public de persoane
Multumesc ! Desi ma indoiesc la treaba cu secretariatul firmei.. Compania e condusa de o intreaga familie [ sot - sotie si copii acestora ] ..

Deci sa inteleg ca trebuie sa scriu cat mai detaliat despre ce se intampla, sa merg la secretariatul firmei de transport pentru ca sa imi ofere un raspuns [ raspunsul e clar acelasi, adica eu ca si abonat nu am dreptul de a circula cu autobuzul - doar ca in alte cuvinte ] iar in cazul in care nu obtin un raspuns , ma adreses la Protectia Cumparatorului.

Reclamatia trebuie facuta pe calculator sau se poate scrie si cu mana, pe o foaie A4? [ e prima data cand va trebui sa depun o reclamatie si nu stiu pasii necesari ]
Bună ! Sunt elev în clasa a XI-a . Fac naveta de la 21 de km.
Sunt abonat la o firmă de transport public. De obicei părinții mei mă trimit să achit facturi etc. și trebuie să stau mai mult timp în oraș, sau chiar și din motive personale.

Șoferul microbuzului m-a avertizat că nu o să mă mai ducă acasă deoarece eu nu am ore pană la ora 15.00 . Am fost la ageție ca să mă interesez, răspunsul a fost același.
Deci, există un autobuz la 14.30 care îi duce pe studeți acasă. La 15.30 mai există un autobuz care intră la mine în sat, de obicei cu acest autobuz circul. Mai există un microbuz care pleacă la 15.45 care intră la mine în sat , doar că ruta diferă.
Din motive personale nu întotdeuna ajung la 15.30 la autogară , deci trebuie să plec cu celălalt microbuz. Acest microbuz are 19 locuri și de obicei mai sunt 4-5 persoane care stau în picioare. De aici începe problema.
Este o cursă regulată , deci oricine poate să circule cu ea ( șoferul susține că este pentru muncitori , dar mințește ) , eu plătesc abonament la fel ca și ceilați , nu văd care ar fi problema , dar totuși șoferul și patronul agenției nu mi-au dat voie astăzi să circul cu acel autobuz deoarece „ eu nu am ore până la 15.00 „ .
Am fost lăsat în autogară și în microbuz erau locuri libere.

M-am interesat și vreu să depun o sesizare/plângere la protecția consumatorului. Ce trebuie să fac? Se poate ajunge și în Instanță ? Dacă da , costă bani ? Dacă se consideră dreptate în favoarea agenției de transport public de persoane , ce mi se poate întâmpla ?

Vă rog să mă ajutați , am doar 18 ani și nu mă pricep cu aceste lucruri. Vă mulțumesc !
precizez ca inca nu m-a dat la politie , doar ca vrea sa ma dea la politie... poate il voi convinge sa nu o faca... si treaba e ca el are 16 ani si i-a spus unui prieten de-al lui si ala vrea sa ma dea la politie...
Asta s-a intamplat de duminica pana marti, chiar nu am furat date , fiindca stiu cum e , mie mi s-a spart email-ul din neatentia mea... Daca primesc doar o amenda, cam cat ar fi ea?
Eu am aproape 18 ani :D
Pfff... Sper ca sa rezolv problema. Iar el daca are cea mai noua varianta de Windows fara licenta, adica nu a platit pe nimeni ca sa ii instaleze Windows-ul , el avand o copie falsificata de pe un CD original, nu se pedepseste?
Logurile au fost descarcate la fel ca orice fisier care se descarca de pe Internet.
le-am primit pe mail sub forma umui html , programul era facut doar pentru asa ceva, iar parolele erau ascunse.
Mailurile primite le-am sters.
Nu am furat nimic, nu am spart nicio parola ... atat doar ca am vazut ce tasta persoana respectiva. Iar persoana respecti s-a panicat cand a aflat ca eu ii urmaream activitatea si, si crede ca i-am spart conturi , email-uri , etc. ... dar nu e asa... si nici nu exista dovezi , nu are de unde dovedi ca eu am fost , am sters tototot de pe calculatorul meu si nu poate demostra ca eu am fost...
Va multumesc pentru ajutor !
Buna , am spart calculatorul cuiva, creand un keylogger personal pentru a afla daca persoana respectiva imi vorbea pe la spatele meu si zicea tot felul de minciuni prietenilor mei.
Keylogger-ul inregistreaza fiecare tasta ce se apasa in timpul functionarii acestuia.
NU AM FURAT DATE , NU AM SPART NICIUN CONT , iar persoana respectiva m-a dat la politie.
Imi pot face dosar penal si sa fiu nevoit sa platesc vreo amenda?