avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Transport public de persoane
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Transport public de persoane

Bună ! Sunt elev în clasa a XI-a . Fac naveta de la 21 de km.
Sunt abonat la o firmă de transport public. De obicei părinții mei mă trimit să achit facturi etc. și trebuie să stau mai mult timp în oraș, sau chiar și din motive personale.

Șoferul microbuzului m-a avertizat că nu o să mă mai ducă acasă deoarece eu nu am ore pană la ora 15.00 . Am fost la ageție ca să mă interesez, răspunsul a fost același.
Deci, există un autobuz la 14.30 care îi duce pe studeți acasă. La 15.30 mai există un autobuz care intră la mine în sat, de obicei cu acest autobuz circul. Mai există un microbuz care pleacă la 15.45 care intră la mine în sat , doar că ruta diferă.
Din motive personale nu întotdeuna ajung la 15.30 la autogară , deci trebuie să plec cu celălalt microbuz. Acest microbuz are 19 locuri și de obicei mai sunt 4-5 persoane care stau în picioare. De aici începe problema.
Este o cursă regulată , deci oricine poate să circule cu ea ( șoferul susține că este pentru muncitori , dar mințește ) , eu plătesc abonament la fel ca și ceilați , nu văd care ar fi problema , dar totuși șoferul și patronul agenției nu mi-au dat voie astăzi să circul cu acel autobuz deoarece „ eu nu am ore până la 15.00 „ .
Am fost lăsat în autogară și în microbuz erau locuri libere.

M-am interesat și vreu să depun o sesizare/plângere la protecția consumatorului. Ce trebuie să fac? Se poate ajunge și în Instanță ? Dacă da , costă bani ? Dacă se consideră dreptate în favoarea agenției de transport public de persoane , ce mi se poate întâmpla ?

Vă rog să mă ajutați , am doar 18 ani și nu mă pricep cu aceste lucruri. Vă mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:01, 9 Februarie 2016
Buna seara,

Cu siguranta este un abuz si chiar o discriminare ce fac ei. Nu e treaba companiei de transport ce faceti dv.
Eu v-as sfatui sa faceti o adresa catre compania de transport, o reclamatie, in care sa specificati tot ce ati spus aici si sa mergeti s-o inregistrati la secretariatul firmei de transport, ei sunt obligati sa va dea un numar de inregistrare si sa va raspunda.
Dupa asta, daca raspunsul este nefavorabil, va adresati Autoritatii pt Protectia Cumparatorului aici:
[ link extern ] /
veti atasa reclamatia facuta spre ei si raspunsul lor, cat si abonamentul, toate scanate.

(Daca ii veti da in judecata, in masura in care veti putea dovedi un prejudiciu adus, va costa, normal, taxe judiciare, eventual onorariu avocat, pe care le platiti apoi daca veti castiga le puteti recupera...daca vor castiga ei, va vor cere dv taxe jud, onorarii avocat, etc...)
Pana una alta, daca sunteti nemultumit, va sfatuiesc sa incercati cu reclamatie spre ei si cu ANPC.
Multumesc ! Desi ma indoiesc la treaba cu secretariatul firmei.. Compania e condusa de o intreaga familie [ sot - sotie si copii acestora ] ..

Deci sa inteleg ca trebuie sa scriu cat mai detaliat despre ce se intampla, sa merg la secretariatul firmei de transport pentru ca sa imi ofere un raspuns [ raspunsul e clar acelasi, adica eu ca si abonat nu am dreptul de a circula cu autobuzul - doar ca in alte cuvinte ] iar in cazul in care nu obtin un raspuns , ma adreses la Protectia Cumparatorului.

Reclamatia trebuie facuta pe calculator sau se poate scrie si cu mana, pe o foaie A4? [ e prima data cand va trebui sa depun o reclamatie si nu stiu pasii necesari ]
scrieti-o cum vreti, olograf sau la calculator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru decontarea navetei saptamanale maria.costan maria.costan Buna seara.... Sunt bugetar... pana anul trecut seful contabil de la noi mi-a decontat valoarea biletelor de microbuz.. anul asta a zis ca nu mi le mai ... (vezi toată discuția)
Sofer de maxi taxi mi-a spus ca miros urat vendredi70 vendredi70 Merg in fiecare zi cu maxi taxi si niciodata nu am avut probleme.Astazi soferul de pe maxi taxi mi-a spus ca miros urat ,sa-mi spal hainele ca poate sa nu ma ... (vezi toată discuția)
Definire microbuz whitewolfcata whitewolfcata In legislatia romaneasca actuala, termenii de autobuz, respectiv microbuz, sunt definiti in mod imprecis. Desi legea cere expres folosirea AUTOBUZELOR pentru ... (vezi toată discuția)