avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Activitate sirenuta29

Activitate sirenuta29

La o pensie de 2057 lei mi s-a oprit impozit de 6 lei. Este corect având în vedere ca noile prevederi spun ca nu trebuie la pensiile între 2000 și 3000 lei.Multumesc
Buna ziua,as dori sa stiu cum se impoziteaza o pensie de 3500 lei avand in vedere ca de la 1 ian 2023 s-au modificat baza de impozitare,
Sotul meu a moștenit un apartament intr-o casa din centru istoric .Pentru ca avea fatada deteriorata intr-un colt ,a fost impozitat în 2021 cu 500% .S-a apucat și a reparat ,tencuit,zugrăvit asa cum era înainte.Am anunțat politia locala sa verifice dar ei vor un proces verbal și ne-am trezit și anul asta cu impozitul mărit. Ne-am adresat la Urbanism și ne -a trimis la Arhitectul șef .Acesta nu primește audiente ca e pandemie.Ce ma sfătuiți sa fac ? Plătesc 710 lei impozit cand casa e reparata din septembrie și restul casei care e a statului ,cu chiriași e nereparata ?Mulțumesc.
BANA ZIUA ,am depus cererea de pensionare anticipata in 15 /12/2020 avand 40 ani vechime (nascuta ia 19/01/1060),am primit decizia de pensionare in 25 /01/2021 dar am mai lucrat pana in 1 iunie 2021..Cum se poate ca si cele 5 luni lucrate in anul asta sa intre in calculul pensiei?
Multumesc.
Răspuns la discuția concediu medical carantina
Multumesc!Azi am primit raspuns de la Institutul Național de Sănătate care spune că DSP teritorial eliberează decizia de carantina.

Ionut.ion a scris:

Reveniti la MS. si spuneti ca cei la care ati fost trimisa nu-si fac datoria si dvs. riscati sa va pierdeti job.ul din aceasta cauza.

Răspuns la discuția concediu medical carantina
''Urmare a solicitarii dvs privind eliberarea unei adeverinte de carantina,va aducem la cunostinta ca avand in vedere Ordinul comun al MAI /MS 17749/6042/24.07.2020 FluX de lucru privind comunicarea interinstitutionala a datelor si informatiilor referitoare la persoanele fata de care s-a luat masura carantinei si Ordinul Ministerului Sanatatii nr 1309/2020 din 21 iulie privind modalitatea de aplicare a masurilor de preventie a imbolnavirilor cu SARS-COV -2 ART 3-(1)"in punctele de trecere a frontierei de stat ,reprezentantii directiei de sanatate publica judetene instituie potrivit legii,prin decizii individuale si motivate,masura carantinei sau izolarii" va veti adresa la ISU Braila .''ACESTA E RASPUNSUL DE LA DSP BRAILA .ISU ZICE CA DECIZIA DE CARANTINA DE LA FRONTIERA SE TRIMITE LA DSP BRAILA.Am scris si la Ministerul Sanatatii si m-au redirectionat la DSP Braila.Am 42 ani vechime si daca nu duc concediu medical voi avea 14 zile absente nemotivate si ma pot trezi cu contractul de munca desfacut.Va rog sa ma sfatuiti ce sa mai fac.Multumesc!
Răspuns la discuția concediu medical carantina
multumesc!Deja am trimis iar DSP Braila m-a redirectionat la ISU de unde am primit o adeverinta ca am stat in carantina dar legea spune ca pt medicul de familie trebuie decizie de carantina de la DSP.Doar la telefon DSP Braila spune ca nu m-au carantinat ei si sa ma duc la Bucuresti.Pe mine m-a monitorizat Politia Braila si medicul din Braila.
Buna ziua ,am sosit in 3 august din SUA,pe aeroportul Otopeni,acolo am dat declaratia pe propria raspundere atat la reprezentantul DSP cat si la POLITIA DE FRONTIERA .M-au asigurat ca vor anunta la DSP Braila .Eu am anuntat si medicul de familie care la randul lui i-au anuntat pe cei de la DSP Braila.DSP Braila nu vrea sa emita decizia de carantina ca sa pot lua concediu medical ,zice sa ma adresez la Bucuresti.La DSP Bucuresti nu raspunde nimeni .Cine trebuie sa elibereze decizia pt ca legea spune doar DSP.
buna ziua!In 3/08/2020 am sosit din SUA la aeroportul Otopeni.Am dat declaratii si mi s-a recomandat carantina 14 zile.La Braila am anuntat medicul de familie siDSP.Conform legii DSP trebuie sa elibereze o adeverinta de carantina ca sa primesc concediu medical de la dr de familie.M-au trimis la ISU acestia mi-au dat adeverinta dar nu e valabila pt medic ,DSP i-a spus medicului sa se adreseze DSP ului de frontiera.Cum sa procedez ?
Răspuns la discuția Returnare taxa de salubritate
am vrut sa depun declaratia profitand de faptul fica mea a venit pt 3 zile acasa si nu mi-a fost acceptata si mi-a cerut sa le dam viza de frontiera.Mi-a spus ca adeverinta de la Asociatia de proprietari nu e o dovada despre nr de persoane de la domiciliu.Ea are un contract de inchiriere in Cipru dar e in limba greaca