Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate Carmela68

O societate privata acordă alocație de protecție salariaților pentru muncă în condiții grele. A achiziționat carduri și acum urmează să fie încărcate, servicii ce urmează să fie suportați de societate. Care este tratamentul fiscal și contabil pentru înregistrările din contabilitate. Baza legală.
Carmela68 a scris:

Buna ziua! Va rog sa-mi comunicati care sunt contributiile si impozitul datorat incepand cu 01.01.2018 pentru un contract de mandat al presedintelui de asociatie de proprietari, acesta fiind pensionar (limita de varsta), dar si pentru un contract de mandat al cenzorului acesta fiind salariat cu functia de baza la o societate privata. Va rog sa-mi precizati baza legala in baza carora se fac retinerile si care sunt declaratiile care se depun la ANAF.
-indemnizatie presedinte : 841 lei (brut)
-indemnizatie cenzor: 423 lei(brut)
Va multumesc anticipat.
Cu stima,
Buna ziua! Va rog sa-mi comunicati care sunt contributiile si impozitul datorat incepand cu 01.01.2018 pentru un contract de mandat al presedintelui de asociatie, acesta fiind pensionar (limita de varsta), dar si pentru un contract de mandat al cenzorului acesta fiind salariat cu functia de baza la o societate privata. Va rog sa-mi precizati baza legala in baza carora se fac retinerile si care sunt declaratiile care se depun la ANAF.
-indemnizatie presedinte : 841 lei (brut)
-indemnizatie censor: 423 lei(brut)
Va multumesc anticipat.
Cu stima, Constanta Carmen Badea
Buna ziua!
In urma decesului mamei si dezbaterii succesiunii am mostenit cota parte 1/2 din imobilul proprietate personala al mamei (doi mostenitori: eu si sora mea).
Sora mea si-a cerut dreptul la mostenire si prin intelegere amiabila am hotarat sa-i platesc sulta cuvenita, iar eu am ramas proprietara apartamentului. Mentionez ca toate acestea au avut loc in timpul casatoriei din care au rezultat doi copii. Plata sultei s-a facut exclusiv din banii castigati de mine, sotul fiind somer de 5 ani (si chiar mai mult de atat = mai mult in somaj decat la lucru). Intrebarea mea este ce drepturi are sotul meu la mostenire dupa decesul meu, dar copii? Dar daca as divorta?
Buna ziua!
Sunt constituita ca parte civila la un proces de inselaciune "metoda accidentul" si am trecut de camera preliminara.
Va rog sa-mi comunicati daca la prima infatisare cand se dau declaratiile in fata instantei de judecata va fi o problema daca fata de declaratia data initial la politie am de completat unele date care le-am omis sau date sub influenta unui puternic impact emotional. As putea sa fiu acuzata de sperjur sau orice altceva. Se mai poate face ceva? Acest aspect ar putea fi in favoarea inculpatului?
va rog sa-mi explicate mai pe larg ce inseamna consimtamantul partii vatamate cf.art.22 NCP. Sunt constituita ca parte civila la un proces penal de inselaciune " metoda accidentul" unde din cauza impactului emotional am dat multe informatii in baza carora inculpatul si-a tesut modul de operare, acceptand sa urmez toate instructiunile date. Este posibil ca in acest caz sa fie considerat nevinovat, eu ramanand cu paguba materiala dar si rusinea de a nu putea sa gestionez bine o astfel de situatie.