Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate Ana_Aniela

Buna ziua,

Dumneavoastră sunteți un caz fericit, la BCR comisionul plătit este de 15 lei.
Se poate și mai rău. Vă îndemn să faceți tot ce vă stă în putință pentru a remedia problema programului de încasare.
Numai bine!

gabriela1978 a scris:

Va multumesc pt raspuns si sunt perfect de acord cu dv.insa sunt singura care doreste sa faca ceva concret.Ceilalti se dau ocupati si nu se implica,iar altii prefera sa plateasca comision de 5 lei la CEC BANK, insa nu toti ne permitem asta.De mentionat un amanunt: pt unele persoane face rabat de la program,intalnindu-se cu fiecare in parte si le incaseaza banii,insa pt altii,nu,si le impune programul pe care vi l-am zis mai sus!Nici macar nu stim cine este in C.Executiv.Nu este pus la avizier persoanele.Cand le spun cativa locatari ca vrem sedinta,noi vorbim,noi auzim!De aceea cer sfaturi aici.

BEN46 a scris:

Comitetul Executiv este cel care impune programul de incasări al Asociației . Dacă s-a modificat programul ar trebui să existe un p.v. cu noul program. De menționat că programul trebuie să permită achitarea și pentru cei ce lucrează in schimburi astfel incat să se poată achita cheltuielile de toți proprietarii .
Nimeni din Asociație nu poate face ce vrea , nu poți să blochezi bunul mers al Asociației . Dacă sunteți mai mulți proprietari minim 25 % din nr. de ap. solicitați ședință a Adunării Generale pentru schimbarea președintei sau a C.E. pentru a vă alege reprezentanți care doresc bunul mers al Asociației .
p.s. Nu așteptați ca alții să vă facă ordine in Asociație , succes .

Cum aș putea afla despre ce act este vorba și conținutul documentului dacă soția lui nu dorește să ni-l prezinte.
Există vreo altă alternativă?

Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:

Descendenții defunctului (trei, în speță) în concurs cu soțul supraviețuitor (soția) au dreptul la o cotă succesorală de 3/4 din averea defunctului (1/4 fiecare din cei trei copii ai defunctului).

Trebuie să aflați ce anume avea tatăl dvs....dacă avea. Căci orice fracție din nimic (zero) tot nimic rezultă.

Și, în general, când lăsați să treacă prea mult timp de la decesul unui persoane la a cărei moștenire aveți vocație succresorală, există riscul ca, în concret, să nu vă alegeți cu nimic.

Succesiune

Buna ziua!

Tatăl a decedat în urma cu 3 ani și aș dori să aflu dacă pot face succesiune pentru garsoniera avută.
Tatăl meu are 3 copiii iar soția lui un copil ( copiii sunt rezultatul altor relații).
Ideea este că nu cunosc cu exactitate ce fel de act are soția lui, Ea ne-a informat că nu avem niciun drept la garsonieră pentru că este proprietatea ei desi garsoniera a fost cumpărată cu banii tatălui meu. Garsoniera a fost cumpărată în timpul căsătoriei lor.
Mai știu că tatăl meu era trecut în actul casei cu o clauză de întreținere dar alte detalii nu mai am.
In timpul vieții, tatăl meu ia spus soției lui că dorește ca garsoniera lor să se împartă între mine și fiul soției sale după ce aceasta va deceda.
In concluzie, noi copiii tatălui decedat avem vreo cotă din acea garsonieră?
Și dacă răspunsul este unul favorabil nouă, care sunt pașii de urmat?
Vă mulțumesc anticipat pentru orice informație oferită!
Cu stimă,
Ana-Maria