avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune Buna ziua! Tatăl a decedat în urma cu 3 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune Buna ziua! Tatăl a decedat în urma cu 3 ani și ...

Succesiune

Buna ziua!

Tatăl a decedat în urma cu 3 ani și aș dori să aflu dacă pot face succesiune pentru garsoniera avută.
Tatăl meu are 3 copiii iar soția lui un copil ( copiii sunt rezultatul altor relații).
Ideea este că nu cunosc cu exactitate ce fel de act are soția lui, Ea ne-a informat că nu avem niciun drept la garsonieră pentru că este proprietatea ei desi garsoniera a fost cumpărată cu banii tatălui meu. Garsoniera a fost cumpărată în timpul căsătoriei lor.
Mai știu că tatăl meu era trecut în actul casei cu o clauză de întreținere dar alte detalii nu mai am.
In timpul vieții, tatăl meu ia spus soției lui că dorește ca garsoniera lor să se împartă între mine și fiul soției sale după ce aceasta va deceda.
In concluzie, noi copiii tatălui decedat avem vreo cotă din acea garsonieră?
Și dacă răspunsul este unul favorabil nouă, care sunt pașii de urmat?
Vă mulțumesc anticipat pentru orice informație oferită!
Cu stimă,
Ana-Maria
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2020
Ana_Aniela, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:59, 9 Septembrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Descendenții defunctului (trei, în speță) în concurs cu soțul supraviețuitor (soția) au dreptul la o cotă succesorală de 3/4 din averea defunctului (1/4 fiecare din cei trei copii ai defunctului).

Trebuie să aflați ce anume avea tatăl dvs....dacă avea. Căci orice fracție din nimic (zero) tot nimic rezultă.

Și, în general, când lăsați să treacă prea mult timp de la decesul unui persoane la a cărei moștenire aveți vocație succresorală, există riscul ca, în concret, să nu vă alegeți cu nimic.

Cum aș putea afla despre ce act este vorba și conținutul documentului dacă soția lui nu dorește să ni-l prezinte.
Există vreo altă alternativă?

Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:

Descendenții defunctului (trei, în speță) în concurs cu soțul supraviețuitor (soția) au dreptul la o cotă succesorală de 3/4 din averea defunctului (1/4 fiecare din cei trei copii ai defunctului).

Trebuie să aflați ce anume avea tatăl dvs....dacă avea. Căci orice fracție din nimic (zero) tot nimic rezultă.

Și, în general, când lăsați să treacă prea mult timp de la decesul unui persoane la a cărei moștenire aveți vocație succresorală, există riscul ca, în concret, să nu vă alegeți cu nimic.

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cartea funciară (de exemplu) - extras de informare. Vedeți cine este proprietarul.
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2020
romascanu, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Succesiunea este deschisa in momentul in care persoana decedeaza. Dezbaterea succesiunii se poate face in doua moduri: la notar sau in instanta. Daca exista divergente intre mostenitori, singura varianta este prin instanta. Chiar daca v-ati adresa unui notar, in final acesta tot spre instanta va va indruma, dar pe langa timpul pierdut veti pierde si bani, nu putini. In incercarea de a afla ce bunuri avea defunctul v-ati putea lovi de ,,profesionalismul" functionarilor publici, acestia cerandu-va sa dovediti in ce calitate le cereti datele. Exista asa-numitul ,,certificat de calitate de mostenitor", este eliberat de biroul notarial. Sunt convins ca n-ati inteles nimic, va trimit ba la notar, ba la instanta, iar la notar.... Consultati un avocat, aveti nevoie!

DlGoe a scris:

Succesiunea este deschisa in momentul in care persoana decedeaza. Dezbaterea succesiunii se poate face in doua moduri: la notar sau in instanta. Daca exista divergente intre mostenitori, singura varianta este prin instanta. Chiar daca v-ati adresa unui notar, in final acesta tot spre instanta va va indruma, dar pe langa timpul pierdut veti pierde si bani, nu putini. In incercarea de a afla ce bunuri avea defunctul v-ati putea lovi de ,,profesionalismul" functionarilor publici, acestia cerandu-va sa dovediti in ce calitate le cereti datele. Exista asa-numitul ,,certificat de calitate de mostenitor", este eliberat de biroul notarial. Sunt convins ca n-ati inteles nimic, va trimit ba la notar, ba la instanta, iar la notar.... Consultati un avocat, aveti nevoie!

Mi-a plăcut finalul :))
Păi dacă notarul ii îndruma la instanța, pentru ce sa fi pierdut bani ? Si "Nu putini".

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatie spatiu de locuit adela65 adela65 Apartamentul situat sub apartamentul meu s-a vandut. Am aflat neoficial ca noul proprietar vrea sa deschida birou notarial. Poate sa faca acest lucru fara ... (vezi toată discuția)
Succesiune teren arabil alex9210 alex9210 Buna seara, bunicii mei au detinut o suprafata de teren , tatal meu fiind unicul mostenitor, in cele din urma accesta a decedat fara sa faca succesiunea, ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune!!! 26Mihaela 26Mihaela Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Tatal meu a decedat in 2006 si a ramas o garsoniera pe numele lui si as vrea sa fac succesiunea ... (vezi toată discuția)