avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Activitate aben07

Activitate aben07

Buna ziua,

Am primit recomandare de la medicul de familie si specialist pentru reducerea programului de munca. Firma la care lucrez a intocmit actele, medicul de medicina muncii a intocmit si el actele si s-a trimis cererea la ITM. Intrebarea mea este care e procedeul de acordarea acestei reduceri de program? Ei imi spun ca trebuie sa asteptam inregistrarea acestei cereri la ITM si mai apoi sa facem o decizie interna, in care sa decid cu angajatorul de cand sa incep sa vin la 6 ore.

Mie mi se pare putin absurd, mai ales ca mi s-ar parea logic sa intrii la 6 ore de indata ce ai recomandarea atat de la medicul de familie cat si de la cel de medicina muncii. Imi puteti spune va rog daca este legal ce se intampla?

Eu doresc sa intru cat mai repede la program scurt, intrucat am foarte mari dureri de spate (lucrez sezand, munca de birou) si de cap. Acesta a fost si motivul pentru care mi s-a recomandat scurtartea programului. Insa aceasta "inregistrare" dureaza de mai bine de o saptamana si presimt ca cineva lungeste aceasta poveste.

Multumesc.
Răspuns la discuția Gradina si loc parcare fara CF
Am mai pus intrebari si din cate am inteles va fi intabulat pe numele nostru ca fiind gradina si loc parcare, specificat exact unde si ce numar de parcare, insa doamna la inscrierea in CF a gradinii si a locului a gresit la inscriere, iar contestatia dura 30 zile, ceea ce e prea mult avand in vedere ca noi luam prin Prima casa.
In CF va aparea ca si cota parte de teren divizata, iar in intabulare ca si gradina si loc de parcare.
Răspuns la discuția Gradina si loc parcare fara CF
Mie imi "miroase" faptul ca atunci cand am intrebat de ce nu se pot pune pe CF cele 2 parcele, si notarul si dezvoltatorul au inceput sa se balbaie si m-au luat cu limbaj de academician in geografie si cadastru si m-au pierdut. E imposibil sa nu se poata asa ceva, zic eu, mai ales ca el se batea in piept ca toate vor fi pe CF, ca sa nu avem probleme cu nimeni. Dincolo, notarul zicea ca ar fi costat timp etc. In fine.
Inca nu avem CF-ul ca sa ne putem da cu parerea corect 100%. Singura schita deocamdata este cea atasata antecontractului si care va fi atasata si contractului final. Acolo scrie clar de gradina si nr parcare si ca gradina este si ingradita.
Dar pe mine ma intereseaza atat de (cel mai) mult CF-ul, incat cred ca am sa mor de nerabdare pana iese.
Deci ar trebui sa ma asigur ca sunt bine delimitate in cadastrul imobilului (si normal) pentru a stii fiecare ce are si sa nu se lungeasca si la capra vecinului.
Eventual revin cand am toate actele, mai dureaza cam 2 saptamani sau voi apela la un avocat/notar pentru interpretare.
Răspuns la discuția Gradina si loc parcare fara CF
Tuturor ni s-a spus ca avem X cota parte din teren, totul individual, per apartament, iar cei cu gradina vor avea mai mult inscris pe CF. Toate apartamentele au locuri de parcare,singura diferenta o au apartamentele de la parter, ce detin si gradina de 40mp.
Ar fi chiar nasol ca asupra gradinii mele sa aiba drept si vecinul, cu toate ca am intrebat notarul si dezvoltatorul si au zis ca asa ceva nu va exista, pentru ca fiecare e cu cota lui.
Incep deja sa ma tem.
Buna ziua,
Urmeaza sa cumpar un apartament de la dezvoltator cu gradina si loc de parcare inclus (privat) + cota parte din terenul din jurul blocului si drum. Astazi cand am fost sa fac un act aditional la antecontractul de vanzare-cumparare (pt ca CF-urile inca nu au iesit, desi actele ni s-au zis ca din iulie s-au tot depus), ni s-a zis urmatorul lucru:
-gradina si locul de parcare nu au putut fi marcate pe CF ca fiind ceea ce sunt de fapt si ca apartin apartamentelor. S-a putut intabula si trece in CF doar o cota parte mai mare din teren per apartament.
Problema mea este ca am impresia ca cineva minte in toata povestea aceasta si nu as vrea sa fiu tepuita.
Intr-adevar, in anexele antecontractului se specifica faptul ca mi se da gradina si locul de parcare nr X, e hasurat pe anexe si mi s-a spus ca la fel va fi si la contractul final.
Eu ce garantie pot avea ca acele parcele imi vor fi in proprietate? Atata timp cat in CF nu este bine specificat ca este gradina sau parcare si unde sunt pozitionate, poate fi un teren ordinar de pe langa ghena de gunoi. Nu as vrea sa patesc ca si bunicii nostri pe vremuri, ca nu aveau CF pe gradina si la vanzare se judecau cu toti.
Va rog frumos sa imi spuneti parerea dvs si daca s-ar putea intabula pe numele meu ulterior eventual aceste parcele (care daca acum nu apar in CF, nu stiu cum vor aparea peste X ani).
Multumesc!

PS: notarul a spus ca proprietatea in caz de vanzare se va face dupa cele inscrise in contractul de V-C si ca eu sunt proprietar de drept al gradinii si parcarii.
Buna ziua,
Doresc sa schimb sediul social si pctul de lucru al firmei (SRL, unic asociat) in apartamentul mamei, cu contract de comodat (momentan avem chirie intr-un apartament cu 1 camera, dar proprietarul doreste sa il vanda).

Apartamentul mamei are bucatarie + living si 1 dormitor.
Situatia este urmatoarea: mama mea va locui in continuare in dormitor (dupa orele 16), iar ea doreste ca bucataria si livingul sa fie puse la dispozitia societatii prin contract de comodat.
1. Trebuie sa inregistram acest contract la ANAF, avand in vedere ca mama e PF. (nu am gasit rezultate de actualitate)
2. Se poate specifica in contract de comodat ca comodatarul ofera gratuitate asupra bunului cat si asupra utilitatilor? In special ca mama mea va avea mai multa "activitate" acasa decat societatea noastra.
3. Avand situatia de mai sus, in caz de un control ITM si mama mea e gasita acasa singura sau cu fratele meu etc (ea nu lucreaza la firma noastra, ci doar locuieste acolo), putem avea probleme?

Multumesc.