avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Activitate OliviaVereha

Activitate OliviaVereha

Mulțumesc frumos pentru răspuns. Am găsit informații care spun ca pentru cetățenii moldoveni nu ar mai fi nevoie de aviz de angajare. Știu ca exista acord pt evitarea dublei impuneri cu Moldova deci taxele le voi plăti practic în RM dar sunt articole online carr spun ca avizul nu ar mai fi necesar. Presupun ca fiind remote nu mai am nici obligația de a respecta acea regula prin care trebuie sa ii fac contract pe 9 luni, as putea sa îl angajez nedeterminat din prima,nu?

Multumesc mult!
Multumesc frumos pentru raspuns!
Buna, tuturor,

am o intrebare si informatiile de la ministerul muncii nu ma ajuta. Eu pot sa angajez o persoana din Republica Moldova pe compania mea (SRL in Romania) iar el sa lucreze remote in continuare din Chisinau? Nu vreau sa relochez acest angajat, nu vrea sa se mute. Am voie? Am limitari?

Gasesc tot felul de categorii de angajati dar niciuna nu pare sa mi se potriveasca si nu stiu sigur de unde sa imi iau informatia corecta. Practic incerc sa aflu daca eu pot sa angajez la compania mea un cetatean al republicii Moldova care va lucra remote de la resedinta lui permanenta din Chisinau.

Multumesc frumos!
Bună, tuturor.
Dacă am cumpărat un imobil împreună cu partenerul meu (necăsătoriți) și el deține acum 4% din casă și eu restul, exista vreun act notarial sau vreo declarație pe care am putea sa o facem prin care sa declaram ca deținem acest imobil în părți egale?
Nu vrem sa ne căsătorim și chiar dacă ne-am căsători, casa este obținută anterior căsătoriei și nu ar întra ca bun în devălmășie.
Problema este ca el nu putea face credit când am luat imobilul, am făcut doar eu, dar plătim rate împreună și as vrea sa avem un act prin care sa spunem ca imobilul este al amândurora în proporții egale.
Există un astfel de act?
Mulțumesc frumos.