avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajarea unei persoane din R. Moldova pe lucru remote
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajarea unei persoane din R. Moldova pe lucru remote

Buna, tuturor,

am o intrebare si informatiile de la ministerul muncii nu ma ajuta. Eu pot sa angajez o persoana din Republica Moldova pe compania mea (SRL in Romania) iar el sa lucreze remote in continuare din Chisinau? Nu vreau sa relochez acest angajat, nu vrea sa se mute. Am voie? Am limitari?

Gasesc tot felul de categorii de angajati dar niciuna nu pare sa mi se potriveasca si nu stiu sigur de unde sa imi iau informatia corecta. Practic incerc sa aflu daca eu pot sa angajez la compania mea un cetatean al republicii Moldova care va lucra remote de la resedinta lui permanenta din Chisinau.

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2023
OliviaVereha, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:12, 27 Ianuarie 2023
Puteti face asa ceva ... este problema dvs cum il veti controla referitor la activitatea depusa. Problema este a avizului de angajare.
Mulțumesc frumos pentru răspuns. Am găsit informații care spun ca pentru cetățenii moldoveni nu ar mai fi nevoie de aviz de angajare. Știu ca exista acord pt evitarea dublei impuneri cu Moldova deci taxele le voi plăti practic în RM dar sunt articole online carr spun ca avizul nu ar mai fi necesar. Presupun ca fiind remote nu mai am nici obligația de a respecta acea regula prin care trebuie sa ii fac contract pe 9 luni, as putea sa îl angajez nedeterminat din prima,nu?

Multumesc mult!
Il puteti angaja pe nedeterminata din prima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierderea pasaportului romanesc in uk Lichiku Lichiku Buna seara. Mă numesc Negru Valeria si deţin dublă cetăţenie, a Republicii Moldova si cea a României. La data de 09.03.2014 mi-am pierdut paşaportul ... (vezi toată discuția)
Rezidenta fiscala Geanlu Geanlu Buna ziua, Daca sunt angajata la un anajator din Romania, dar din motive personale am ales sa ma mut in Germania pastrand jobul din Romania (lucrez remote, ... (vezi toată discuția)
Telemunca din strainatate temporar intre 6-9 luni- interzisa? ... cristicris cristicris Telemunca din strainatate temporar intre 6-9 luni- interzisa? Buna ziua, Stiu ca au mai fost intrebari similare , dar nu s-a spus nimic concret, daca ... (vezi toată discuția)