avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de deținere bunuri comune pt necăsătoriți
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de deținere bunuri comune pt necăsătoriți

Bună, tuturor.
Dacă am cumpărat un imobil împreună cu partenerul meu (necăsătoriți) și el deține acum 4% din casă și eu restul, exista vreun act notarial sau vreo declarație pe care am putea sa o facem prin care sa declaram ca deținem acest imobil în părți egale?
Nu vrem sa ne căsătorim și chiar dacă ne-am căsători, casa este obținută anterior căsătoriei și nu ar întra ca bun în devălmășie.
Problema este ca el nu putea face credit când am luat imobilul, am făcut doar eu, dar plătim rate împreună și as vrea sa avem un act prin care sa spunem ca imobilul este al amândurora în proporții egale.
Există un astfel de act?
Mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: OliviaVereha , utilizator 01:04, 27 Ianuarie 2023
Ii donați dvs o cota parte, din partea dvs, pana cei 4% ai lui devin 50%
Nu vrem sa ne căsătorim și chiar dacă ne-am căsători, casa este obținută anterior căsătoriei și nu ar întra ca bun în devălmășie



Si ce daca e obținut anterior căsătoriei? Tot e bun comun, în coproprietate și tot prin partaj se împarte
Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2023
raluk0207, utilizator
Multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte apartament sot si sotie ContSters212553 ContSters212553 Tatal meu a cumparat un apartament la care a participat si sotia cu 20% din valoarea apartamentului, desii in acte e trecut doar tatal meu,La anu vreau ca ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa camelia_b camelia_b Buna, Vreau sa stiu ce solutie exista ca atunci cand vom intabula casa construita de mine si sotul meu, pe actul de proprietate sa fim amandoi trecuti. ... (vezi toată discuția)
Donatie dupa divort lucianbuta lucianbuta Buna ziua, Am o intrebare legata de dreptul de proprietate dupa divort. Se poate ceda dreptul de proprietade dupa divort prin donatie sau trebuie neaparat ... (vezi toată discuția)