avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters366136

Activitate ContSters366136

Multumesc.
Am diplomă de absolvire a facultăţii de matematică (licenţă - 4 ani) şi certificat de absolvire a anului 5 specializare în informatică. Pentru pensia la limită de vârstă se consideră 4 sau 5 ani perioada de cotizare la pensie? Menţionez că e vorba de anii 1970-1975 (nu ştiu dacă acum mai există forma "ANUL 5 SPECIALIZARE")
Multumesc! Observ ca aveti rabdare.
Ce ati incercat sa-mi explicati se gaseste intr-adevar la www.cnpp.ro/calculul-pensiei.
Acum m-am lamurit.
Multumesc pentru 1 si 2.
Pentru restul problemelor inteleg ca ma duc la cnpp.ro (site-ul oficial al casei nationale de pensii) si studiez
legea 263 care are de la inceput precizarea :
"Conţinutul acestui act aparţine exclusiv S.C. Centrul Teritorial de Calcul Electronic S.A. Piatra-Neamţ şi nu este un document cu caracter oficial, fiind destinat pentru informarea utilizatorilor."
Unde ati gasit algoritmul la care faceti referire? Sectiunea 6:Calculul pensiilor precizeaza ca se calculeaza un indice mediu anual pentru toata perioada de contributie inclusiv cea asimilata(licenta) . Eu unul nu gasesc nimic din ce precizati in raspuns...

REVENIRE: Se pare ca la adresa [ link extern ]
Domnule Carp,
1. Nu am inteles ce reprezinta 35.
2. Nu am inteles de unde ati luat 0,6/an.
In general, puteti sa precizati care este baza legala la zi pentru algoritmul de calcul al pensiei cu toti coeficientii necesari? Marturisesc ca nu imi sunt clare reglementarile la zi...
Multumesc!
Dacă am 40 de ani vechime în muncă și vârsta standard de pensionare(65) are sens să mai includ și anii de studii de licență? Mie mi se pare că pensia va scădea dacă se iau în calcul cei cinci ani de studii de licență(25% din salariul brut mediu pe economie). Se pare că aici se ascunde o capcană în legislație...
Răspuns la discuția Salariatul civil din armata
Ce te faci nene n53 ca a aparut urmatoarea situatie in armata: Programatori IT civili alaturi de programatori ofiteri, ingineri IT civili alaturi de ingineri IT ofiteri (toti au aceleasi atributii in fisa postului, au aceleasi obligatii dar au statute complet diferite, salarii diferite, alte drepturi diferite...) Eu unul cred ca e complicata problema, probabil ca se cer modificate niste legi... Sfatul dumitale cu rapoartele si cu "lungul nasului" nu prea merge oriunde. Apropo, grupele de munca se dau numai sefilor?(Ca asa rezulta din replica dumitale)
Am postat comentarii la un site(daca doriti pot trimite mail cu precizarea adresei).
Administratorul a reactionat nervos la unele aprecieri facute de mine si a postat in comentariile sale aprecieri defaimatoare la adresa mea (referitoare la sanatate etc.)
Mentionez ca din postarile mele se deducea destul de usor locul de munca si chiar numele. Am cerut, avand in vedere ca nu am obtinut drept la replica(chiar am fost blocat) sa mi se stearga orice comentariu postat de mine (si, evident, toate replicile postate ce ma vizau). Am fost refuzat in mod grosolan. Ce pot face in aceasta situatie?

Aș adăga faptul(cred, important) că proprietarul site-ului respectiv ar putea fi reclamat pentru încălcarea art. 5,6,și 7 din Legea 217/2015(Este legea noua inițiată de Institutul Wiesel din Romania)