avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Activitate CTeodora

Activitate CTeodora

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil asociatul a creditat societatea, iar contabilul dorește să acopere pierderea din bilanț cu suma creditată, prin renunțarea asociatului la această sumă. Este important de știut și dacă investiția făcută se regăsește în mijloace fixe, obiecte de inventar sau alte bunuri care se pot valorifica. Inițiatorul subiectului a oferit prea puține detalii despre situația contabilă a firmei pentru a primi un răspuns clar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti o hotarare judecatoreasca care sa il oblige pe tatal dumneavoastra sa va plateasca pensia de intretinere. iar acesta nu o respecta, puteti sa faceti plangere penala. Trebuie insa sa va inarmati cu extrem de multa rabdare. Fiul meu a facut plangere penala impotriva tatalui sau din acelasi motiv in urma cu aproximativ un an si inca nu s-a solutionat. Inspectorul care se ocupa de caz nu raspunde niciodata la telefon, iar fiul meu fiind student in alt oras gaseste foarte greu o zi in timpul saptamanii sa mearga la sectia de politie, sa-l caute. Am ajuns la concluzia ca asemenea cereri nu prea conteaza in activitatea inspectorilor de politie.
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule/doamna Noname, inca nu mi-am revenit din uimirea/indignarea/greata pe care mi-a provocat-o intrebarea dumneavoastra. Sunt pacienta diagnosticata cu cancer din anul 2012. Si am muncit in tot timpul care a trecut de atunci, chiar daca am facut toate terapiile posibile si imposibile. Cresc singura un copil si nu mi-am permis sa raman fara loc de munca, iar o pensie de boala mi-ar ajunge fix pentru plata facturilor la utilitati. Cum va permiteti sa puneti asemenea intrebari?! Cat de prost sau nesimtit sa fii ca sa poti debita asemenea ineptii? In loc sa va indreptati atentia catre cei care pot sa munceasca si nu o fac, incercati sa faceti mizerii unuia care, chiar daca nu ii e usor, munceste. Si inca ceva: referitor la avocatul despre care spuneati ca l-ati consultat in aceasta "problema" ori este o nascocire a dumneavoastra, ori este exact la fel ca dumneavoastra.
Va scriu in calitate de pacient oncologic. Locuiesc in Bistrita, judetul Bistrita-Nasaud, iar tratamentele (chimio, radio si chirurgicale) le-am facut la Cluj-Napoca (jud. Cluj).
Din momentul diagnosticarii si in continuare cu prima sedinta de chimio, am primit concediu medical de la doctorul curant oncolog din Cluj-Napoca.
Dupa prima sedinta de chimio am mers la Policlinica din Bistrita, cabinetul de oncologie, unde am fost luata in evidenta.
Inainte de expirarea concediului acordat la Cluj-Napoca, am revenit la cabinetul de oncologie din Bistrita, iar concediul mi-a fost prelungit. Acest lucru s-a intamplat in fiecare luna care a urmat, indiferent unde mi-am urmat terapiile (am precizat mai sus ca toate au fost facute la Cluj-Napoca). Am avut doar grija ca personalului medical din Cluj-Napoca sa-i aduc la cunostinta faptul ca(,) concediile sunt emise la Bistrita, pentru a evita o suprapunere.
Am beneficiat de 18 luni de concediu medical: 12 luni emise de cabinetul de oncologie din cadrul Policlinicii Bistrita, si 6 luni emise de aceeasi unitate, insa cu avizul medicului expert, de la cabinetul de expertiza medicala.
Precizez si faptul ca in situatiile in care nu m-am putut prezenta pentru primirea concediului medical, acesta a foast eliberat unui membru al familiei mele, fara sa fie nevoie de procuri sau alte documente.
Sper ca aceste informatii sa va fie de folos!
Buna seara.
Doresc sa stiu daca in cazul in care un angajator doreste sa incheie un contract individual de munca pe perioada nedeterminata, cu timp partial de munca (4 ore) cu o persoana cu studii superioare, care este beneficiara unei pensii de invaliditate cu drept de munca pentru 4 ore/zi si care este in posesia unui certificat de handicap accentuat, acesta poate sa solicite si sa primeasca vreun tip de subventie din partea Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca.
Multumesc.