avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Activitate economv

Activitate economv

Buna ziua, Am cumpărat o garsoniera și în contractul din 2022 scrie că este " racordata la utilități".Contractele s-au încheiat în martie 2022, avizele Enel de racordare au ieșit cu data de iulie 2022 la etajele 1 și 2, iar la etajele 3 și 4 nu le-a predat nici astăzi.... Hidroelectrica refuza să încheie contract fără aviz, doar Enel și Engie accepta..Am trimis și garda de mediu, DSV și au spus că indicatorii fizico chimici de la apa nu sunt normali și au trimis la alta comisie....Pot considera că dezvoltatorul a făcut fals în declarații în formă continuată pentru că avizele Enel au ieșit ulterior încheierii contractului de vânzare cumpărare la etaj 1 și 2, etajele 3 și 4 nu le-au primit nici astăzi și să sa ii cer despăgubiri că nu mă pot lega la Hidroelectrica?
Am câștigat un proces in 2018, speța era cu un demisol, suprafața comuna ocupat abuziv. Ca sa dau afara persoana respectiva, ocupa abuziv am făcut reclamații la poliție, ANAF, primărie. Poliția mi-a trimis citație anul asta, in Aprilie 2023, după 5 ani pentru mărturie mincinoasa pentru declarațiile data in 2018. dosarul a fost pe rol la Tribunalul București și a stabilit ca martorul a făcut mărturie mincinoasa.Nu s-a prescris termenul de actiune al poliției?De ce nu m-au chemat când era dosarul pe rol la tribunal, când primeam amenințări?
Buna ziua,'
Faceti online sesizare la ITM...ITM ul vine in control foarte repede si va trimite raspunsul pe email. Acesta este link ul [ link extern ]
Buna ziua, Dezvoltatorul dorește să încheiem actele de vânzare cumpărare, dar. nu au ieșit avizele Enel, nu putem trece pe numele nostru curentul...S-a dat o lege în 2020 și era prevăzut că poate în folosință blocul doar după racordarea la utilități...Este legal să încheie notarul actul de v-c daca nu are avizul Enel de la apartamente sau incalca legea?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, Am avut caz la munca, ala a vrut contract în continuare si după 6 luni i-a venit foaie de la casa de pensii să returneze banii la casa de pensii pentru cele 6 luni...Va gaseste după CNP.Ganditi-va bine, ori pensie, ori salariu.
Buna ziua, Am încheiat o promisiune bilaterală pe 15.06.2021, contractul trebuia să fie semnat în 15.09.2021 pentru locuinta..M-am mutat în noiembrie 2021, am investit mobila, etc.Au chemat unii oameni să semneze prin martie si aprilie 2022, la unii trecuseră 6 luni de la precontract, deși energia nu se poate trece pe numele lor, s-au dus cu actele la Enel, este de la dezvoltator .Eu le-am spus asta cand au vrut sa faca asociatie, la ședința, în iunie, iar 98 % din vecini au semnat actele, chiar dacă nu pot trece factura de energie pe numele lor..Am primit notificare de reziliere, de la notariat, în promisiune scrie ca rezilierea se face "dacă nu isi îndeplinesc obligația de a vinde la termenul stabilit" , adică au trecut 9 luni, ea trebuia facuta pe 15.09.2021.Am citit pe legalconsult ca este o recunoaștere tacită a dreptului meu, din moment ce m-au lăsat să stau...Notificarea de reziliere, trimisă de dezvoltator are efecte din moment ce nu m-am prezentat la notar pentru semnare în 28.06.2022? Ma voi duce astazi la avocat, dar în instanța pot cere despăgubiri din moment ce am făcut investițiii în casa, m-au lăsat să stau și arat ca a fost cu rea intenție, doar mie mi-a trimis notificare după 9 luni pentru că i-am întrebat de ce nimeni nu poate trece factura de energie pe numele lui..S-a prescris dreptul la acțiune si pentru reziliere, după 6 luni, cum este la promisiune ca in termen de 6 luni trebuie să ceri în instanța încheierea actului de vanzare cumpărare?
Buna ziua,

Am achitat un avans de 80 % la o garsoniera, trebuia terminata in noiembrie, au terminat-o in martie, dar nu integral...In promisiune scrie ca ne pun si aer conditionat, dezvoltatorii imi spun ca il pun iunie, iar contorul de gaze l-au montat, dar am aflat ca nu le-au dat si procesul verbal de receptie intre societatea de gaze si bloc la ceilalti vecini care au acceptat in asemenea conditii sa semneze actul de vanzare cumparare, adica nu pot trece gazele pe numele lor. Sunt obligata sa semnez contractul de vanzare daca ei nu au inca toate actele, ma tot pistoneaza?Mi-au spus ca mai dureaza o luna, doua pana mi le dau pe toate.Va multumesc,
Daca fac rezervare denumire online si imi apare ca prezinta elemente de similaritate, trebuie sa fac alta rezervare, cu alt nume, chiar daca mi-a alocat numar?
Răspuns la discuția 2 sedii sociale intr-o garsoniera
Daca fac rezervare denumire online si imi apare ca prezinta elemente de similaritate trebuie sa fac alta rezervare, cu alt nume?
Răspuns la discuția 2 sedii sociale intr-o garsoniera
Multumesc mult.Trebuia s-o dau in fata notarului, ca declaratia de nesuprapunere sau pot s-o redactez eu si s-o prezint la ONRC?