avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters370491

Activitate ContSters370491

Discuție Preluare firma
Buna ziua, detin o firma care in prezent are datorii catre bugetul de stat si cineva vrea sa o preia.
Care ar fi dezavantajele mele si avantajele lui si care ar fi procedura?
Răspuns la discuția Platitor sau neplatitor de TVA
Va multumesc. Am aflat intre timp.
Răspuns la discuția Platitor sau neplatitor de TVA
Buna ziua, mai am o intrebare la care am primit sau gasit diferite raspunsuri.
Daca infiintez un IMM ca neplatitor de TVA, mai platesc TVA catre stat?
Astazi am intrebat pe cineva de la ANAF si mi-a spus ca trebuie platit doar ca nu poti sa-l deduci. Va intreb pentru ca nu imi este clara situatia si poate persoana respectiva s-a referit la situatiile cum este si in cazul meu cand este anulata inregistrarea in scopuri de TVA.
Răspuns la discuția Platitor sau neplatitor de TVA
"ONRC nu mai are in competenta TVA-ul. Toate societatile infiintate acolo sunt neplatitoare de tva." Pai atunci inseamna ca eu nu ar trebui sa platesc TVA pentru ca acolo am infiintat firma. In plus, pe site-ul celor de la anaf figurez ca neplatitor de TVA (Taxa pe valoarea adaugata (data luarii in evidenta): NU) si fara obligatii restante la bugete.
Buna ziua, sunt administratorul unei societati comerciale, iar de curand am primit o instiintare de la ANAF, cu care am fost la ei si mi-au spus ca trebuie sa platesc TVA pentru toate incasarile pe care le-am avut pana acum. Toate acestea in conditiile in care, la inceput cand am infiintat societatea in 2011 am fost platitor de TVA, nu am avut activitate o perioada mai lunga de timp iar in februarie 2013 mi-au anulat certificatul de TVA. In martie 2013 am fost la registrul comertului si am schimbat domeniul de activitate si am cerut sa nu mai fiu platitor de TVA, iar de atunci am facut facturi fara TVA si am platit doar impozitul pe venit de 3% plus taxele lunare pentru angajati. Pe certificatul de inregistrare al societatii, nu am trecut RO in fata CUI-ului.
De contabilitate s-a ocupat un contabil.

As vrea sa stiu daca pot evita plata tva-ului si a amenzii.