avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Platitor sau neplatitor de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Platitor sau neplatitor de TVA

Buna ziua, sunt administratorul unei societati comerciale, iar de curand am primit o instiintare de la ANAF, cu care am fost la ei si mi-au spus ca trebuie sa platesc TVA pentru toate incasarile pe care le-am avut pana acum. Toate acestea in conditiile in care, la inceput cand am infiintat societatea in 2011 am fost platitor de TVA, nu am avut activitate o perioada mai lunga de timp iar in februarie 2013 mi-au anulat certificatul de TVA. In martie 2013 am fost la registrul comertului si am schimbat domeniul de activitate si am cerut sa nu mai fiu platitor de TVA, iar de atunci am facut facturi fara TVA si am platit doar impozitul pe venit de 3% plus taxele lunare pentru angajati. Pe certificatul de inregistrare al societatii, nu am trecut RO in fata CUI-ului.
De contabilitate s-a ocupat un contabil.

As vrea sa stiu daca pot evita plata tva-ului si a amenzii.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2015
ContSters370491, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters370491 , utilizator 12:37, 22 Octombrie 2015
"in februarie 2013 mi-au anulat certificatul de TVA." : Incorect: S-a anulat inregistrarea in scopuri de tva: Adica: facturati cu TVA si nu deduceti TVA la achizitii. Pt tot ce facturati, colectati TVA si il virati statului roman prin declaratia 311. Clientii dvs NU au drept de deducere al tva ului respectiv.
"In martie 2013 am fost la registrul comertului si am schimbat domeniul de activitate si am cerut sa nu mai fiu platitor de TVA," : Incorect: ONRC nu mai are in competenta TVA-ul. Toate societatile infiintate acolo sunt neplatitoare de tva. Doar Anaf poate sa scoata-bage TVA, Nu registrul.
"ONRC nu mai are in competenta TVA-ul. Toate societatile infiintate acolo sunt neplatitoare de tva." Pai atunci inseamna ca eu nu ar trebui sa platesc TVA pentru ca acolo am infiintat firma. In plus, pe site-ul celor de la anaf figurez ca neplatitor de TVA (Taxa pe valoarea adaugata (data luarii in evidenta): NU) si fara obligatii restante la bugete.
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2015
ContSters370491, utilizator
Buna ziua, mai am o intrebare la care am primit sau gasit diferite raspunsuri.
Daca infiintez un IMM ca neplatitor de TVA, mai platesc TVA catre stat?
Astazi am intrebat pe cineva de la ANAF si mi-a spus ca trebuie platit doar ca nu poti sa-l deduci. Va intreb pentru ca nu imi este clara situatia si poate persoana respectiva s-a referit la situatiile cum este si in cazul meu cand este anulata inregistrarea in scopuri de TVA.
Ultima modificare: Marți, 20 Octombrie 2015
ContSters370491, utilizator
Buna ziua,
Daca infiintati o firma pe care nu o inregistrati ca platitoare de TVA, nu colectati si nu deduceti TVA si nu aveti obligatii de depunere declaratii privind TVA.
Obligatii de colectare a TVA fara drept de deducere au firmele carora le-a fost anulata inregistrarea in scopuri de TVA.
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2015
Cristina Lung, Contabil
Va multumesc. Am aflat intre timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura persoana impozabila ce are codul de tva anulat din oficiu Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Am o nelamurire I]in cazul unei firme careia din 1 februarie 2014 i-a fost anulat din oficiu codul de inregistrare in scopuri de TVA pentru motivul ca doua ... (vezi toată discuția)
Tva- societate inactiva Claudia1986 Claudia1986 Buna, Art. 11 din Codul Fiscal prevede ca o societate declarata inactiva nu are dreptul de deducere a TVA-ului, insa este obligata sa colecteze si sa ... (vezi toată discuția)
Modificare declaratie 099 Rebecca2 Rebecca2 Buna ziua, am infiintat o firma in 2009 si neavand activitate pana in luna septembrie 2014, de la finante dupa 6 luni de declaratii pe 0 m-au scos din evidenta ... (vezi toată discuția)