avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Activitate Elenadaria

Activitate Elenadaria

Buna ziua. Ma poate informa cineva unde pot depune o plangere impotriva ANP privind decesul unui detinut? Acesta nu a fost scos la timp la cabinetul medical si a fost tratat abia in ultimele 2 zile din viata sa. Va multumesc!
Răspuns la discuția Ucidere din culpa ...gratiere?
Au fost mai multe victime, 6 victime plus vatamare corporala si substituire de alimente... 6 ani pt ucidere din culpa plus sporul celorlalte infractiuni... 8 ani si 2 luni.
Răspuns la discuția Ucidere din culpa ...gratiere?
Va multumesc!
Uciderea din culpa beneficiaza de gratiere? Condamnare de 8 ani si 2 luni din care aproape 2 ani executati.
Buna ziua am si eu o intrebare pentru persoanele care activeaza in domeniu sau cunoscatori. Odata cu aceasta gratiere este posibil ca pedepsele sa se descontopeasca. Ucidere din culpa 6 ani, vatamare corporala din culpa 3 ani, falsificare sau substituire de alimente 2 ani... in total 8 ani inchisoare (pedeapsa cea mai grea plus sporul celorlalte pedepse). Plus inca o condamnare de 2 ani pt contrabanda...
Răspuns la discuția Gratiere Art.242 CP
GeorgeS2015 a scris:

In cazul dumneavoastra tind sa cred ca nu se aplica gratierea datorita faptului ca din pedeapsa de 8 ani , s-au executat 2 ramanand 6 astfel neincadrandu-se la " 5 ani inclusiv " .

Tot cautand si citind pe tema gratierii am gasit urmatoarele texte:

" Intrebare din examenul de admitere INM.
Este intotdeauna retroactiva:
a) legea de interpretare
b) legea de gratiere
c) legea de amnistie
Conform baremului de corectare raspunsul corect fiind B si C. "

" La fel ca amnistia, gratierea opereaza retroactiv cu privire la fapte savârsite anterior adoptarii actului de gratiere. În schimb, spre deosebire de amnistie, chiar daca intervine anterior condamnarii, gratierea va produce efecte doar dupa ramânerea definitiva a hotarârii de condamnare. În caz de gratiere intervenita înainte de condamnare este obligatorie continuarea procesului penal pâna la finalizarea acestuia si abia apoi se va face aplicarea actului de gratiere."

De aici deduc ca in cazul faptelor comise anterior datei de 18.01.2017 dar fara o condamnare definitiva , se va continua urmarirea penala / procesul iar dupa condamnare daca se vor indeplini conditiile gratierii, se va aplica gratierea.


Va mumtumesc pt timpul acordat. O zi buna!
Răspuns la discuția Gratiere Art.242 CP
Si pe mine m.ar interesa raspunsul la intrebarea dumneavoastra iar daca este cineva cunoscator in domeniu sa ne lamureasca si pe noi. De ex: daca o persoana are o pedeapsa de 8 ani pt ucidere din culpa va beneficia cumva de aceasta gratiere avand in vedere ca are aproape 2 ani executati din aceasta pedeapsa de 8 ani..? Va multumesc.
Va multumesc ! patrascu razvan a scris:

Se poate depune pana pe data de 09.08.


Dacă am primit comunicarea recursului în casație pe data de 29 iulie, iar termenul de depunere concluzii este de 10 zile care este dată limita pt depunerea acestora? Se pun și zilele nelucrătoare chiar dacă prima zi începe cu o zi nelucrătoare, respectiv 30 iulie? Va mulțumesc!
Răspuns la discuția Cerere de revizuire- model
va multumesc!