avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Gratiere- descontopire pedepse
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Gratiere- descontopire pedepse

Buna ziua am si eu o intrebare pentru persoanele care activeaza in domeniu sau cunoscatori. Odata cu aceasta gratiere este posibil ca pedepsele sa se descontopeasca. Ucidere din culpa 6 ani, vatamare corporala din culpa 3 ani, falsificare sau substituire de alimente 2 ani... in total 8 ani inchisoare (pedeapsa cea mai grea plus sporul celorlalte pedepse). Plus inca o condamnare de 2 ani pt contrabanda...
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:43, 29 Ianuarie 2017
Nu are nici o legatura gratierea cu contopirea pedepselor ! In cazul prezentat de dvs , pedepsele au fost contopite adica a fost se aplicata pedeapsa cea mai grea, la care a fost adaugat un spor ( o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite ) .
Dacă unele din pedepse vor fi gratiate se va ajunge la o alta pedeapsa.
Analiza se face în concret.
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Metanol, ucidere din culpa dariaelena89 dariaelena89 Buna ziua, as avea si eu doua intrebari pentru expertii din domeniu::O 1) Cum se stabileste pedeapsa la concursul de infractiuni intre ucidere din culpa art ... (vezi toată discuția)
Contopire pedepse in noul cod penal IoanaBarbu45 IoanaBarbu45 Pe fond ,nepotul meu a fost condamnat in 2004 la 18 inchisoare pentru talharie(o situatie gresit interpretata de instanta,victima fiind concubina nepotului ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa ...gratiere? Elenadaria Elenadaria Uciderea din culpa beneficiaza de gratiere? Condamnare de 8 ani si 2 luni din care aproape 2 ani executati. (vezi toată discuția)