avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Activitate 2015P

Activitate 2015P

Răspuns la discuția Inregistare AFM
Care este legislatia in care este mentionat faptul ca firmele care comercializeaza produse ambalate trebuie sa fie inregistata la AFM? atata timp cat eu ca firma depun lunar decalaratiile.
Răspuns la discuția Inregistare AFM
Multumesc pentru raspuns!

Conform Legi 249/2015 Art. 16 ali. 6 Operatorii economici care achiziţionează direct produse ambalate şi/sau ambalaje de la operatorii economici prevăzuţi la alin. (1), precum şi operatorii economici care comercializează produse în structuri de vânzare cu suprafaţă mare, prevăzute la art. 4 lit. n) din Ordonanţa Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, au obligaţia să se asigure că operatorii economici care introduc pe piaţa naţională produsele comercializate sunt incluşi în lista prevăzută la alin. (3).

INTREBAREA MEA ESTE :
Firma mea comercializeaza produse ambalate si nu se regaseste in lista AFM, cum se face inregistrarea la AFM?
Multumesc pentru raspuns,

Da, am inteles, eu raportez ambalajele puse pe piata pentru prima data ...

La randul lor, utilizatorii finali, in cazul nostru sunt agenti economici care utilizeaza materia prima fabricata de firma mea, le raporteaza numai ca deseuri, deoarece eu ca producator le pun pentru prima data pe piata... cam greu cu legislatia acesta .. #-o am inteles intr*un final =D>

Cu stima,
Lucrez intr-o companie nationala, cu activitate in industia chimica.
Am separat ca, in urma aparitiei legi 249/2015 privind modalitatea de gestionare a deseurilor de ambalaje va veni cu modificari esentiale care tine de a unei mai bune gestionare a deseurilor de ambalaje. Cea ce sa facut a fost decat transpunerea vechi HG 621 cu modificarile ultrioare in acesta lege.. aceelesi aberatii si tampeni..
Eu ca producator de produse chimice, pun pe piata nationala produse ambalate.. nedumerirea mea este legata de:
Art. 16. - (1) Pentru îndeplinirea obiectivelor prevăzute la art. 14, operatorii economici sunt responsabili să asigure gestionarea ambalajelor devenite deșeuri pe teritoriul național, după cum urmează:
a) operatorii economici care introduc pe piață produse ambalate sunt responsabili pentru deșeurile generate de ambalajele primare, secundare și terțiare folosite pentru ambalarea produselor lor, cu excepția ambalajelor de desfacere care sunt folosite pentru ambalarea, la locul de vânzare, a produselor pe care aceștia le introduc pe piața națională;.

Intrebarea mea este : De ce sa fiu eu ca agent economic care introduc pentru prima oara pe piata produse ambalate raspunzator de deseurile generate, cand la randul lor agentii economici care achizitioneaza si folosesc aceste produse ca materie prima, ulterior ambalajele devin deseuri pe care le gestioneaza si le raporteaza si ei ?
Deci ambalajele puse pe piata cu produse ambalate se rapoareaza de doua ori :
1 - de care operatorul economic care le pune pe piata;
2 - de catre operatorul economic care utilizeaza aceste produse;