avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Activitate ciupicss

Activitate ciupicss

Răspuns la discuția Neplata cheltuieli juridice
Ai ceva sange in tine daca te gandesti sa nu platesti cheltuieli de judecata:))
Buna ziua ,

Ma poate ajuta cineva cu o adresa ?
Mai exact adresa unde trebuie trimisa chitanta cheltuielilor de judecata !!...
Răspuns la discuția Recuperare permis
Acum am inteles , multumesc frumos !!
Răspuns la discuția Recuperare permis
Si la cazier e vreo diferenta sau doar ideea in sine ca nu e inchisoare ci doar o perioada de supraveghere?
Răspuns la discuția Recuperare permis
Am inteles..

Si inca o intrebare idioata :( ..:

În baza art. 83 alin. (1) C. pen. amână aplicarea pedepsei de 10 luni închisoare, pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

De aici se deduce faptul ca am scapat de inchisoare cu suspendare si am doar 2 ani de supraveghere, intrebarea mea idioata e : Care e avantajul sau dezavantajul ca nu am primit cu suspendare?
Răspuns la discuția Recuperare permis
Si pe baza deciziei primite acasa , merg la politie ?
Buna ziua ,

Conform sentintei de mai jos , cum ramane cu permisul meu ? cine ma anunta cand pot reface scoala de soferi ?sau daca trebuie sa merg sa il recuperez acum?:(

Ora estimata: 09:00
Complet: C6P
Tip solutie:
Solutia pe scurt: În temeiul art. 336 alin. 1 C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. 10 din C. proc. pen., raportat la art. 83 C. pen, stabileşte pedeapsa de 10 (zece) luni închisoare în sarcina inculpatului , fără antecedente penale, pentru săvâr?irea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. În baza art. 83 alin. (1) C. pen. amână aplicarea pedepsei de 10 luni închisoare, pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Timiş, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 85 alin. 2 lit. b C. pen. impune inculpatului obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul SC Pieţe SA Timişoara sau SC Horticultura SA Timişoara, instituţie ce urmează a fi desemnată de către Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Timiş, pe o perioadă de 40 de zile lucrătoare. În temeiul art. 85 alin. 2 lit. c C. pen., impune inculpatului obligaţia de a frecventa programul „ Drink&Drive” derulat de către Serviciul de Probaţiune Timiş. În baza art. 86 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune Timiş. În baza art. 404 alin. (3) C. proc. pen. atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În baza art. 274 alin. (1) C. proc. pen., obligă inculpatul la plata sumei de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 02.02.2016.
Document: Hotarâre 258/2016 02.02.2016
Răspuns la discuția Recuperare permis
Multumesc mult !!

O zi buna
Buna ziua si La multi ani !!

As avea si eu o mica intrebare..

In aprilie 2015 mi-a fost retinut permisul cu dovada fara drept de circulatie pentru alcool.
La momentul acela politistul a spus asa : Se retine permisul iar dupa un an aveti dreptul sa dati scoala de soferi din nou !
In instanta nu s-a dat nici un verdict inca ,dar intrebarea mea este : Se numara zilele din momentul in care am ramas fara permis sau abia dupa ce instanta imi da un verdict incepe numaratoarea?
Si cine ar trebui sa ma instiinteze cu treaba asta ?

Va multumesc !!