avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recuperare permis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recuperare permis

Buna ziua ,

Conform sentintei de mai jos , cum ramane cu permisul meu ? cine ma anunta cand pot reface scoala de soferi ?sau daca trebuie sa merg sa il recuperez acum?:(

Ora estimata: 09:00
Complet: C6P
Tip solutie:
Solutia pe scurt: În temeiul art. 336 alin. 1 C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. 10 din C. proc. pen., raportat la art. 83 C. pen, stabileşte pedeapsa de 10 (zece) luni închisoare în sarcina inculpatului , fără antecedente penale, pentru săvâr?irea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. În baza art. 83 alin. (1) C. pen. amână aplicarea pedepsei de 10 luni închisoare, pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Timiş, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 85 alin. 2 lit. b C. pen. impune inculpatului obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul SC Pieţe SA Timişoara sau SC Horticultura SA Timişoara, instituţie ce urmează a fi desemnată de către Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Timiş, pe o perioadă de 40 de zile lucrătoare. În temeiul art. 85 alin. 2 lit. c C. pen., impune inculpatului obligaţia de a frecventa programul „ Drink&Drive” derulat de către Serviciul de Probaţiune Timiş. În baza art. 86 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune Timiş. În baza art. 404 alin. (3) C. proc. pen. atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În baza art. 274 alin. (1) C. proc. pen., obligă inculpatul la plata sumei de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 02.02.2016.
Document: Hotarâre 258/2016 02.02.2016
Cel mai recent răspuns: ciupicss , utilizator 08:26, 4 Februarie 2016
Daca ramane definitiva, mergeti sa il recuperati.
Si pe baza deciziei primite acasa , merg la politie ?
Mergeti sa o legalizati cu mentiunea definitiva la instanta, apoi, mergeti la politie, sa aveti si dovada fara drept de circulatie.
Am inteles..

Si inca o intrebare idioata :( ..:

În baza art. 83 alin. (1) C. pen. amână aplicarea pedepsei de 10 luni închisoare, pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

De aici se deduce faptul ca am scapat de inchisoare cu suspendare si am doar 2 ani de supraveghere, intrebarea mea idioata e : Care e avantajul sau dezavantajul ca nu am primit cu suspendare?
Ca nu ati fost condamnat, instanta doar a stabilit o pedeapsa si a amanat aplicarea ei pe un termen de supraveghere.

Alte discuții în legătură

Condamnat sau avertisment symo8na symo8na Buna ziua Sotul meu a avut un problema juridica si a primit urmatorul verdict : Solutia pe scurt: În temeiul art. 485 alin.2 C. proc. pen admite acordul ... (vezi toată discuția)
Condamnare pentru conducere fara permis- amanare executare pedeapsa- obtinere permis robertrobert000000 robertrobert000000 Buna seara. MA POATE AJUTA SI PE MINE CINEVA CA NU INTELEG EXACT#-o Tip solutie: Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. 1, 4 si 10 Cod proc. pen., ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influența alcoolului David2210 David2210 Şedinţe 27.06.2019 Ora estimata: 09:00 Complet: C1P Tip solutie: Amânarea aplicării pedepsei Solutia pe scurt: În temeiul art. 396 alin. 10 C. proc. ... (vezi toată discuția)