avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Activitate silviub1234

Activitate silviub1234

Răspuns la discuția Martor violenta domestica
De căutat un ONG care să o sfătuiască, poate nu își știe drepturile. Dacă există așa ceva.
Bună ziua, sunt administratorul unei firme care are sediul social în apartamentul pe care îl dețin ca persoana fizica. La înființarea firmei mi s-a cerut de la registrul comerțului un contract de comodat pentru sediul social. Firma fusese înregistrată atunci cu activitate la sediu și impozitul anual pe cladire suportat s-a mărit ca urmare a acestui fapt. De curând am anuntat la registrul comerțului ca firma mea nu mai desfășoară activitate la sediu. Prin urmare, nu mai deduc cheltuielile de la utilități. As vrea sa știu dacă acest lucru, adică faptul ca nu mai desfășor activitate la sediu, are ca urmare și reducerea impozitului. Și ce acte ar trebui sa depun la primărie în acest sens. Se face vreo modificare la contractul de comodat sau cum? Mulțumesc
Răspuns la discuția Radiere auto fara masina
Va multumesc pentru raspuns. O completare importanta: am gasit prin acte documente privind radierea, atat de la Fisc, cat si de la Politie, motivul fiind dezmembrarea, facute in 2009. Numerele masinii sunt in format nou. Mai e nevoie sa intreprind ceva in conditiile date?
Răspuns la discuția Radiere auto fara masina
Nu am primit nicio impunere fiscala anuala pana acum, desi tatal meu nu mai e din dec. 2016. Am dezbatut succesiunea, dar bunul nu a fost introdus in masa succesorala. Nimeni nu stie nimic despre masina.
Buna ziua. In urma cu mai multi ani, tatal meu a avut o Dacie. Acum el a decedat, Masina e de negasit, am insa numerele de inmatriculare gasite in casa. Imi puteti spune daca trebuie sa intreprind o actiune pentru a radia masina sau nu trebuie sa fac nimic? Nu as vrea sa ma trezesc cu amenzi.
Multumesc.
Am primit raspuns de la primarie cum ca aceasta distanta se masoara pe verticala, lucru care imi este cat se poate de neclar.
Evident, dar ar fi trebuit sa spuna "fata de peretele imobilului cu camere de locuit". Asa, la parter este zidit, fiind o magazie cu usa, iar la 1 sunt eu. Cred ca un text juridic ar trebui sa contina formulari precise.
Multumesc pentru raspuns. Sunt intr-adevar cazuri similare despre care e bine sa stiu. Totusi, exprimarea din ordin care se refera la minimum 5 m de ferestrele camerelor de locuit mi se pare asa de nepotrivita. Ferestrele carora camere? Ale celor de la parter, et. 1, et.9, care anume?
De asta ma gandesc ca o sa obtin iar un raspuns in doi peri de la primarie.
Multumesc foarte mult pentru raspuns. Facusem o adresa scrisa. Si totusi pana la urma cum se masoara? Nu stiu exact ce sa scriu in contestatie. As dori sa stiu daca se poate face pana la urma ceva cu parcarea respectiva, care e cu plata.
Buna ziua. Locuiesc la et. 1 si vecinii isi parcheaza masinile sub ferestrele apartamentului meu, prin urmare mirosul si gazele de esapament sesimt tot timpul, uneori si cu geamul inchis. Alti vecini petrec mult timp la masina parcata, dar cu motorul pornit, prin urmare disconfortul e foarte mare.

Am citit in Ordinul nr.119/2014 pentru aprobarea Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei, Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 127 din 21 februarie 2014, ca Min Sanatatii prevede urmatoarele:

Art. 4
La stabilirea amplasamentelor cladirilor de locuit se vor preciza si amplasamentele urmatoarelor dotari tehnico-edilitare:
c) spatii amenajate pentru gararea si parcarea autovehiculelor populatiei din zona respectiva, situate la distante de minimum 5 m de ferestrele camerelor de locuit; in aceste spatii este interzisa gararea autovehiculelor de mare tonaj, cum ar fi autovehiculele peste 3,5 tone, autobuzele, remorcile etc., precum si realizarea activitatilor de reparatii si intretinere auto.

Va rog sa imi spuneti cum se iau in considerare cei minimum 5 m? Masurat direct de la fereastra mea catre masinile parcate dedesubt, am mai mult de 5 m, din cauza faptului ca blocul are un parter mai inalt. Dar efectele parcarii si ale poluarii se simt din plin. Sau se masoara de la peretele blocului, pe orizontala, pana la masina parcata?

Va rog sa imi spuneti ce pot face in aceasta situatie, din moment ce Primaria mi-a raspuns sa masor eu cati metri sunt si sa fac o adresa in caz ca se incalca normele din respectivul ordin.

Va multmesc foarte mult.
Silviu B.