avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Activitate dzsozso

Activitate dzsozso

multumnesc!

ca "nu este descris in protocol" insemana ca:
- nu e exceptie, ar trebui sa ma izolez...

sau

e complet in ceata aceasta situatie? eu momentan sunt complet in ceata...
Ce trebuie sa fac (care sunt obligatiile mele dpdv. legal), daca am trecut prin boala (Covid) si sunt contact direct a unei persoane confirmate pozitiv:

caz 1 - am test PCR pozitiv, m-am vindect au trecut cele 14 zile, si sunt contact direct a unei persoane confirmate pozitiv, (dupa cele 14 zile de la testul pozitiv)

caz 2. nu am test PCR pozitiv, doar TESTARE IMUNOLOGICA ANTICORPI ANTI-2019-nCOV IgM si IgG - cu rezultat pozitiv, anticorpi IgG prezenti, si sunt contact direct a unei persoane confirmate pozitiv (dupa ce am facut aceste analize, si au trecut 2-3 saptamani de la aparitia simptomelor)
Buna ziua,

primul nostru copil s-a nascut in octombrie 2012... si am aflat dupa ce s-a nascut ca e indicat sa-i administram imunoglobina si e datoria noastra (in aceea situatie a mea a taticului) sa fac rost cat de rapid de o doza si s-o aduc sa i se administreze copilului. a costat aproape 1000RON, dar am fost fericit ca am gasit, era noapte, nu aveam smartphone etc...
Culmea! am fost pus sa semnez ca voi revendica de la spital si cred ca si de la CNAS contravaloarea acesteia... pana nu am semnat nu s-a administrat!

la final de august (2018) aspeptam al doilea copil.
Am ramas cu gura cascata de raspunsul primit azi de sotia la gastro: "trebuie sa comandati din strainatate imunoglobina..."
acesta se depoziteaza la o temperatura data, constanta, scazuta (la frigider)!

Exista o modalitate de a cere decontarea (chiar si ulterioare) a acestei doze de imunoglobina ce e recomandat sa fie administrat cat de repede dupa ce copilul se naste?

Multumesc!
Cum se poate contesta procesul verbal de la proba practica pentru obtinerea permisului auto?

Daca dosarul expira azi, mai sunt sanse sa poata fi reevaluat candidatul?


Daca cineva se simte nedreptatit consider ca are dreptul sa conteste modul in care a fost examinat, si evaluat.

Eu asta a-si face in locul sotiei mele!

Incerc s-o ajut.

Azi a fost respinsa, consideram ca in mod abuziv (pt viteza prea mica si motive similare)




Buna ziua,

Suntem o familie cu un copil. pentru primul copil. Mama nu a reușit sa beneficieze concediu de creștere a copilului pt. ca nu a îndeplinit condițiile aferente, adică nu avea venit impozabil în ultimele 12 luni înainte de nașterea copilului. (datorita ingeniozității angajatorului... dar nu numai...)

Copilul nostru are 3 ani, si ne dorim încă un copil (stadiu de planificare).
Cu al doilea copil dorim sa fim ceva mai inspirați, adică să fim pregătiți ca mama, ca și celelate mămici, sa poată beneficia de concediu de creștere (plătit) a copilului.
Problema e că nici acum nu e angajata. Momentan are un venit minuscul (din agricultură) cu ceritficat de producător... confirmați ca acest venit nu intra in categoria celor impozabile care se "clasifică " pentru obținerea concediului de creștere a copilului?

ce putem face sa schimbăm situația actuală?

Ca să nu pierdem timp pîna î-si mărește venitul din activitate agrigola încât să se merite o organizare juridică (II, PFA... nu stiu) ma gândesc la varianta să se angajeze undeva...

la adjudecarea concediului de cc contează cu ce normă (nr. ore) a fost angajată în ultimele 12luni? dacă da, care e norma minima? cum se determină?

Va mulțumim în avans pentru răspuns,
suntem deschis si pentru alte propuneri.