avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Ce trebuie sa fac daca sunt contact direct (COVID) dar ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Ce trebuie sa fac daca sunt contact direct (COVID) dar deja am trecut prin boala?

Ce trebuie sa fac (care sunt obligatiile mele dpdv. legal), daca am trecut prin boala (Covid) si sunt contact direct a unei persoane confirmate pozitiv:

caz 1 - am test PCR pozitiv, m-am vindect au trecut cele 14 zile, si sunt contact direct a unei persoane confirmate pozitiv, (dupa cele 14 zile de la testul pozitiv)

caz 2. nu am test PCR pozitiv, doar TESTARE IMUNOLOGICA ANTICORPI ANTI-2019-nCOV IgM si IgG - cu rezultat pozitiv, anticorpi IgG prezenti, si sunt contact direct a unei persoane confirmate pozitiv (dupa ce am facut aceste analize, si au trecut 2-3 saptamani de la aparitia simptomelor)
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2020
dzsozso, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 18:12, 5 Noiembrie 2020
Caz 1 este cel care apare in protocolul oficial, nu aveti nici o problema de a circula, nu mai aveti obligativitatea izolarii.
"După 14 zile de la data recoltării primului test pozitiv, pentru pacienții declarați vindecați de COVID-19, la reintrarea în colectivitate (loc de muncă, unitate de învățământ etc.) nu este necesar aviz epidemiologic și nici solicitarea unui test negativ pentru ARN SARS-CoV-2."
Cazul 2 nu este descris in protocol

[ link extern ]
multumnesc!

ca "nu este descris in protocol" insemana ca:
- nu e exceptie, ar trebui sa ma izolez...

sau

e complet in ceata aceasta situatie? eu momentan sunt complet in ceata...
Înseamnă că protocolul nu prevede o astfel de situație. Nu se fac astfel de teste în mod curent și nu se folosesc pentru dovedirea infectării cu SARS-Cov-2.

Presupun ca ati citit protocolul(plan...).
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2020
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. aceasta lege din 4.12.2020, art.3 hotărârea comitetului ... Diana Daisy Diana Daisy Buna ziua. Aceasta lege din 4.12.2020, Art.3 Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 36/21.07.2020 privind constatarea pandemiei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in cazul infectarii cu noul coronavirus, cand se poate ... Raluca Dana Raluca Dana Buna ziua! In cazul infectarii cu noul coronavirus, cand se poate intoarce cineva, legal, la munca? Poate reveni dupa 14 zile, chiar si cu test pozitiv? ... (vezi toată discuția)
Familie cu recent pozitiv Adrian_Ilie_Argesanu Adrian_Ilie_Argesanu Suntem o familie cu patru membri, din care 2 am fost pozitivi in Decembrie, acum probabil vindecati, am inteles ca cei care au cazuri usoare pot iesi din casa ... (vezi toată discuția)