Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Din pacate aceasta nu este o optiune pentru noi.
Varianta mai complicata este sa prelungesc furtunul de scurgere, cu inca 8-9m sa ajunga in afara curtii, dar cu un cost exagerat.
Raman inca interesat de un raspuns la intrabarea mea initiala, cu prelungirea scurgerii astfel incat sa cada pe pamant. Exista prevedere legala sa nu am voie sa fac asta?
Daniel
Cum sa ne adresam la Primaria Bragadiru cind sotia dezvoltatorului lucreaza acolo ! Trageti voi concluzia de ce sunt atitea nereguli. Cineva mi a zis ca daca cei de la ANPC ar fi corecti , in urma controlului , ar solicita opratorului de apa in termen de 30 - 60 zile , sa aduca contuarul general linga bloc , cum prevede legea! In caz contrar se va inchide apa. Si va dati seama ce ar insemna sa ramina un bloc de 170 ap. fara apa , Noi am preluat apa pe numele asociatiei dar nu si blocul de la dezvoltator pentru alte nereguli care refuza sa le remedieze in bloc ! Mai face un bloc linga noi. Deci daca raminem fara apa pe cine dam in judecata, pe dezvoltator s au Apacanal Ilfov s au Primaria ? Toti sunt implicati
CipM a scris:
Articolul 172(1) Robinete de închidere se prevăd:
a) [...]
b) pe fiecare ramificație importantă;
c) [...]
d) la baza fiecărei coloane; [...];
Deci detectorul de la art 129/144(1) trebuie sa actioneze un electroventil care, conf 144(2), trebuie sa actioneze asupra unui robinet aplasat conform art 172(1) b sau d (a sau c nu se aplica in acest caz) - cel mai simplu si ieftin este amplasarea unui singur electroventil/robinet la intrarea in imobil/scară.
pai la bloc nu sunt decat 2 feluri de ramificatii
1. cele din care pleaca coloanele din distributia orizontala de la et 1 si
2. in fiecare apartament spre aragaz.
cum baza coloanei este mentionata expres separat la d), ramane ca si T-ul din fiecare apartament, unde oricum exista robinet de inchidere, este ramificație importantă si se poate monta electroventil.
stiu ca exista multi care incearca sa faca sofisme pt a mai ciuguli ceva de pe urma superprotectiei cu care incearca incearca ANRE sa se derobeze de orice raspundere dar parca de data asta nu le iese
o fi simplu cu un singur electroventil dar nu si ieftin la preturile nesimtite practicate la wireless. si oricum problema mare este ca desi in europa se merge pe contorizare individuala pt dramuirea energiei, noi centralizam si punem la galeata inclusiv disp de siguranta. iar sinecuristi din asociatii marseaza pt ca altfel le-ar scadea drastic imparatia.
Ieri m-a sunat presedintele unui bloc sa-mi spuna ca a sunat la mai multe firma pentru revizie si niciuna nu vrea sa faca revizia pe aparatele vechi (care au fost montate anul trecut!!).
I-au spus ca ori le pun wireless ori nu fac si sa-si caute alta firma.
Ce sa mai facem in cazul asta?? Nu gasesti firma care sa-ti faca si avem un termen pentru revizie.