avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Activitate calin_75

Activitate calin_75

Veti fi impozitat (sau, ma rog, ar trebui) cu data dobandirii respectivului imobil. Adica daca este dobandit inainte de 01.01.2014, puteti fi impozitat doar incepand cu aceasta data (5 ani). Daca este dobandit in intervalul 01.01.2014 - 31.12.2015 veti fi impozitat cu luna urmatoare dobandirii lui. Daca este dobandit dupa 01.01.2016 veti fi impozitat cu anul urmator dobandirii. Firesc, la toate acestea se adauga accesoriile (penalitatile) aferente.
In ceea ce priveste declararea peste termenul de 30 de zile puteti fi amendat conform HCL din UAT-ul respectiv.
Art. 110 C.proc fiscala: Dreptul organului fiscal de a stabili creanţe fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel.
Trebuie achitat impozitul pe autovehicul inclusiv anul curent in integralitate, iar din celelalte obligatii fiscale trebuiesc achitate cele ajunse la scadenta.
Răspuns la discuția Calcul impozit auto


ana55 a scris:





Se cumpara un autoturism din Germania in data de 08.12.2017,persoana nu se prezinta la Primarie pana in 05.03.2018 si cere sa se inregistreze autoturismul pentru numere rosii pentru 1 luna. Se stie ca pentru prima tura de numere rosii nu se vine la Primarie. Deci in 05.03.2018 inregistreaza pentru a doua oara acest autoturism cu numere rosii.In data de 20.03.2018 vine cu Contract de vanzare pentru acest autoturism. Intrebarea este cine plateste impozitul in anul 2018, vanzatorul (cel cu numere rosii) sau cumparatorul?
Va rog frumos ajutati-ma cu un raspuns si va multumesc!


Daca cei de la primarie au inregistrat dobandirea cu data din 2017, fara discutie platitor de impozit pentru 2018 este vanzatorul.
Răspuns la discuția Scoatere fiscal autoturism


iacob catalin a scris:

Va rog sa imi spu sti ca sa scot certificat fiscal pt o masina vândută trebuie plătit impozitul la casa si teren ca sa mi se elibereze fiscalul, mentionez ca am 2500 de ron de plătit si nu vor sa imi dea fiscalul până nu achit acest impozit, este legal.
Mulțumesc


Teoretic vanzarea autovehiculului este nula daca s-a facut fara certificat de atestare fiscala.
Pentru obtinerea certificatului fiscal pe masina instrainata trebuie sa aveti achitate obligatiile fiscale pentru masina instrainata inclusiv pentru anul 2018.
Alte obligatii fiscale (cladiri, terenuri, alte masini, taxe) trebuie sa fie achitate cele cu scadenta la 31.03.2018.
Răspuns la discuția Taxe și impozite
Se poate aplica si amenda pentru nedeclararea imobilului respectiv in cuantumul stabilit prin HCL-ul de stabilire a impozitelor si taxelor locale
Asa cum s-a spus, radierea se face in baza adeverintei de predare la fier vechi, iar cu impozitul achitat la zi, se emite certificatul fiscal pentru radiere. Certificatul fiscal se duce la Serviciul de inmatriculari pentru radierea din circulatie
Da, calendaristice. Apoi se pot aplica amenzi pentru nedeclarare in termen, sau avertisment...
La impozite si taxe locale nu, nu are nicio legatura.
Consultati hotararea de consiliu local care instituie taxa de salubrizare.
Răspuns la discuția Penalitati de intarziere
Buget local sau buget de stat?