avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Activitate crissty2016

Activitate crissty2016

Buna seara, in urma cu trei ani am avut un accident rutier pe un drum neiluminat care s-a soldat cu un deces. S-a cerut bineinteles o autopsie si o expertiza ca sa se calculeze toate variantele posibile, adica mai exact daca as fi putut evita acest accident. In urma autopsiei s-a constat ca victima era in stare de ebrietate si de aceea era intins pe mijlocul soselei. Iar in urma expertizei s-a stabilit ca nu as fi avut cum sa il evit nici daca aveam 50 km/h (eram in afara localitatii si aveam app 70 km/h). In expertiza de asemenea se mentioneaza la final ca vina apartine in totalitate omului care era intins pe sosea si beat.
Dupa 3 ani, acum asteptam deznodamantul, rezultatul expertizei a iesit in favoarea mea, deci ma gandeam ca aici se va sfarsi cosmarul. Ei bine nu, aici intervine avocatul familiei decedatului care a cerut o a doua expertiza, in conditiile in care prima a avut rezultatele mentionate mai sus. Intrebarea mea este ce pot face pentru a incheia cosmarul odata? De trei ani sunt pus pe drumuri si acum cand credeam ca totul se va incheia se mai cere o a doua expertiza care va dura inca un an. Se poate asa ceva? Adica pot refuza a doua expertiza? Si vreau sa stiu daca trebuie sa semneze ambele parti din nou pt a isi da acordul cu privire la aceasta noua expertiza? .... Sau trebuie sa imi anagajez un avocat pentru acest lucru?
Atata timp cat am vazut cate viclenii s-au facut (cu netransmiterea cererilor de demisie mai departe catre departamentul de Resurse Umane) fiind niste oameni de rea credinta, prefer sa intreb mai inainte absolut tot ceea ce ma nedumereste ca sa pot actiona in consecinta dupa aceea.
Va multumesc pentru raspunsul prompt. Deci este valabil art 31 alin. 3 si in cazul in care contractul este pe perioada nedeterminata? Ca de fapt aici aveam dubii... si in cazul notificarii, clar nu ar avea cum sa nu fie luata in considerare sau procesata in sistem (sa i se dea numar de inregistrare)? Si nici nu ar avea pe ce motiv sa imi faca cercetare disciplinara? Va intreb toate aceste lucruri deoarece vreau sa fiu sigur ca pot depune acea notificare incepand de maine. Si as dori sa stiu daca mai trebuie sa ma duc la munca dupa depunerea acelei notificari sau acolo se incheie ultima zi de munca?
Buna ziua, sunt intr-o situtie destul de neplacuta si nu stiu cum sa actionez. Problema mea este ca am intalnit o oportunitate de job care se intampla o data in viata, insa momentan sunt angajat intr-o alta firma. Ideea este ca m-am angajat de 2 luni, dar in contractul de munca este stipulat faptul ca : este contractul incheiat pe o perioada nedeterminata; exista la clauze un paragraf in care scrie ca perioada de proba este de 90 de zile calendaristice si de asemenea tot la clauze este stipulat faptul ca 'perioada de preaviz in cazul demisiei este de 20 de zile lucratoare, conform legii nr 53/2003 din Codul Muncii. Eu trebuie sa incep noua activitate luni, insa in acest caz nu stiu care ar fi cea mai buna solutie: sa scriu demisia sau pot sa fac acea notificare deoarece sunt practic in perioada de proba? Si alta problema ar fi faptul ca actualul angajator are un "renume" in a face cercetare disciplinara daca angajatul pleaca si nu doreste sa stea in preaviz. Este legal conform a ceea ce scrie in contractul meu sa depun acea notificare? Exista cumva vreun motiv pentru care nu ar putea sa o accepte potrivit legii? Sau ar putea sa ma cerceteze disciplinar deoarece fac aceasta notificare si doresc sa plec cat mai repede posibil? Ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc anticipat!