Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Buna ziua,
De aceeasi problema ma lovesc si eu, doar ca societeate achizitioneaza materia prima din Italia , prelucrand-o , iar apoi produsul finit este exportat in Spania .
-Ambalajele primare ( carton - coltare de sustinere si lemn - paleti ) intrate cu materia prima sunt trimise in Spania , ajutand la ambalarea produselor finite .Singurul ambalaj ce ramane pe teritoriul Romaniei este folia. Deci ambalajele care trebuie sa le raportez sunt doar cele de plastic ?
-Cum se poate tine o evidenta clara cu import si export ambalaje, care sa fie in conformitate cu legislatia , fiind luata in considerare de Administratia Fondului pentru Mediu? Trebuie evidenta sa apara in Contabilitate ? Daca da, cum trebuie procedat ?
-Iar folia o predau la un operator colector in vederea valorificarii. Dar parea complicata este ca deseurile de ambalaje trebuie sa faca obiectivul unei tranzactii cumulative( respectiv - vanzare cumpararea si prestari servicii- pe baza facturilor ) conf art 25 Ord. 192 /2014, iar pana la valorificatorul final probabil mai sunt doi intermediari . Sunt consietna ca Certificatul de Valorificare/ Elininare nu justifica in totalitate , dar nu exista o solutie/ cale mai simpla ?
Buna ziua,
Am si eu o nelamurire:
Daca o firma importa materie prima ambalata ( in cutii de carton respectiv folie ); am inteles ca trebuie sa realizeze declaratii cu cantitatea de ambalaj intrata in tara .
Dar firma foloseste ambalajele pentru ambalarea produselor finite si le exporta.
Ce este de facut in acest caz ? Totul trebuie declarat la Fondul de Mediu?
Pot sa gasesc undeva in legislatie ceva ce sa ma poata lamuri .