avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Activitate Neavizat

Activitate Neavizat

Buna ziua,
Va rog cu disperare sa imi raspundeti la o intrebare.
In cazul procesului meu de partaj, instanta de fond mi-a atribuit mie toate bunurile comune si mi-a stabilit o sulta care pentru mine este enorma (*2,000 Euro)Fostul sot a initiat contactat deja un executor judecatoresc care mi-a transmis o notificare.
Am depus ape, dar instanta de apel mi-a respins cererea ca imobilul proprietate comuna sa fie pus in vanzare in timpul procesului sau sa ii platesc sulta in 7 ani,. Deasemenea a respins cererea de atine cont de faptul ca ulterior inietierii partajului am primit o tificare ca mai sunt datorii de plata de aproape 6000 euro. Instanta a respins cererea ca aceasta datorie sa fie inclusa in partaj, Imobilul care mi a fost atribuit are deci datorii si nu este receptionat. Prin urmare nu poate fi pus in vanzare foarte curand, procesul de preluare de la ANL dureaza cateva luni.
Avand in vedere intenta de a ma pune in executare silita, va rog sa imi spunetiȘ
1. Daca poate fi pus in executare silita un imobil care nu este preluat de mine.
2. In cazul in care executarea nu poate fi aplicata acestui imobil este posibil ca executorul saaplice executarea asupra apartamentului meu( Mostenit de la Parinti)) in care locuiesc?
Va rog ajutat-ma cu un sfat. Multumesc
Va rog frumos sa imi spuneti daca dupa apel la partaj se poate face recurs..
Deasemenea as vrea sa stiu daca in cazul executarii silite se poate scoate la licitatie imobilul care mi a fost atribuit in cazul in care acesta nu este receptionat
Buna ziua,
In codul familiei scrie ca bunurile dobandite pentru exercitarea profesiei nu sunt partajabile.
Banii dobanditi din finantarea de catre organisme internationale pentru participarea ,in calitate de expert, la diferite intalniri tehnice sunt bunuri pentru exercitarea profesiei
Profitul declarat, pe perioada casatoriei, al unui SRL al carui administrator si singur angajat este fostul sot face parte din bunurile supuse partajului???
Multumesc foarte mult!!!!!
Divortul s-a pronuntat la data de 30mai 2017.
Sunt proprietara apartamentului intabulat si inregistrat la Oficiul de cadastru(proprietate dobandita prin mostenire) in care am locuit impreuna.
Nu avem copii minori.
Ex-sotul continua sa locuiasca in apartament si amana mutarea pe care initial si ori de cate ori se pune problema finalizarii despartirii s-a angajat(doar verbal) sa o faca.
Care sunt mijloacele legale prin care il pot determina sa paraseasca locuinta?
Precizez ca refuza orice dialog, continuind sa aiba acelasi mod de viata care a determinat divortul.
Contractul de construire este pe numele unuia dintre ex-soti.Imobilul este construit si platit prin credit ipotecar in timpul casatoriei, dar nu este receptionat de catre titularul contractului de construire.Cum poate fi pusa problema partajului?
Discuție Cota indiviza
Ferestrele de la apartamentele dintr-un bloc sunt proprietate individuala sa fac parte din proprietatea comuna?
Este corecta afirmatia potrivit careia tamplaria ferestrelor face parte din fatada imobilului,iar cheltuielile aferente inlocuirii acesteia se repartizeaza fiecarui apartament in raport cu cota parte indiviza?
Va rog sprijiniti-ma prin indicarea reglementarilor aplicabile pentru justificarea raspunsului.
Cu respect,