Buna ziua,
Va rog cu disperare sa imi raspundeti la o intrebare.
In cazul procesului meu de partaj, instanta de fond mi-a atribuit mie toate bunurile comune si mi-a stabilit o sulta care pentru mine este enorma (*2,000 Euro)Fostul sot a initiat contactat deja un executor judecatoresc care mi-a transmis o notificare.
Am depus ape, dar instanta de apel mi-a respins cererea ca imobilul proprietate comuna sa fie pus in vanzare in timpul procesului sau sa ii platesc sulta in 7 ani,. Deasemenea a respins cererea de atine cont de faptul ca ulterior inietierii partajului am primit o tificare ca mai sunt datorii de plata de aproape 6000 euro. Instanta a respins cererea ca aceasta datorie sa fie inclusa in partaj, Imobilul care mi a fost atribuit are deci datorii si nu este receptionat. Prin urmare nu poate fi pus in vanzare foarte curand, procesul de preluare de la ANL dureaza cateva luni.
Avand in vedere intenta de a ma pune in executare silita, va rog sa imi spunetiȘ
1. Daca poate fi pus in executare silita un imobil care nu este preluat de mine.
2. In cazul in care executarea nu poate fi aplicata acestui imobil este posibil ca executorul saaplice executarea asupra apartamentului meu( Mostenit de la Parinti)) in care locuiesc?
Va rog ajutat-ma cu un sfat. Multumesc
Probabil.nu ați avut av.la partaj pt ca orice av v ar fi spus ca nici gând sa plătiți sulta în 7 ani(se plătește în max 6 luni conform practicii),nici gând sa veniți cu solicitari noi în apel etc.Nu știu cum a fost calculata sulta dar este infima la valoarea unui imobil(imobilul nu e achitat integral?),nu e clar.Mergeti la un av ,discutați în amănunt,variante sunt multe posibile (rezolvare amiabila cu soțul,vânzarea imobilului sau măcar încheierea unei promisiuni de vânzare cu cineva care sa va achite un avans un credit la banca pt sulta etc.
Neachitarea sultei
sammy44
Buna ziua . In cadrul procesului de partaj , mi-a fost atribuit apartamentul cu obligatia ca in termen de 5 luni sa achit o sulta . Data ultimei zile din ... (vezi toată discuția)