avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Activitate TTina

Activitate TTina

Multumesc.
In acest caz ma puteti sfatui ce anume trebuie sa facem ?
Unde anume trebuie sa ne adresam pentru a sesiza ca s-a schimbat destinatia apartamentului (prin inchirierea acestuia unei firme) fara acordul proprietarilor care se invecineaza cu proprietatea inchiriata si fara avizul comitetului executiv al asociatiei de proprietari ?
Multumesc !
Pe mine ma zapaceste stilul asta cu abrogari si modificari.
Ma uimesc cei de specialitate cum reusesc sa se descurce intre atatea modificari.

Dar articolul 42 din legea 230/2007 a fost si el abrogat prin vreo lege ulterioara ?
Nu am studii juridice deci probabil am gresit legea citata dar in acel articol 64 am vazut ca se refera la asociatia de proprietari. Sa inteleg ca acum este valabila legea 230/2007 privind asociatiile de proprietari sau exista vreo alta lege mai recenta pe care ar trebui sa o citesc ?

In legea 230/2007 :

Art. 42
Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta fata de destinatia initiala, conform proiectului initial al cladirii cu locuinte, se poate face numai cu avizul comitetului executiv si acceptul proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii.

Intrebarea mea ramane :

In cazul in care vecinul respectiv a schimbat destinatia locuintei fara acordul proprietarilor direct afectati si fara avizul comitetului executiv, ce trebuie facut ?
Sa inteleg ca in cazul inchirierilor se poate schimba destinatia spatiului fara acordul vecinilor ?!
Articolul 64 din legea 114/1996 nu se aplica ?
"Art. 64. - Schimbarea destinaţiei locuinţelor, precum şi a spaţiilor cu altă destinaţie situate în clădiri colective se poate face numai cu acordul proprietarului sau al asociaţiei de proprietari. În vederea efectuării acestei schimbări, este necesar avizul favorabil al proprietarilor şi, după caz, al titularilor contractelor de închiriere din locuinţele cu care se învecinează, pe plan orizontal şi vertical, spaţiul supus schimbării. "
Un apartament din bloc a fost inchiriat de catre proprietarul lui unei firme, fara a cere acordul asociatiei de proprietari si pe cel al proprietarilor apartamentelor invecinate.
Ce se poate face in acest caz ?
Stiu ca demisia e un act unilateral dar am presupus ca totusi am nevoie de o 'dovada' a faptului ca mi-am depus-o.
Nu cred ca e suficient sa nu particip la intalnirile comitetului executiv si sa nu semnez.
Asta era nelamurirea mea.
Deci exista si varianta de a pune demisia in cutia postala sau eventual a o trimite prin posta (cu confirmare de primire).

Va multumesc tuturor pentru amabilitatea de a-mi fi raspuns cu atat promptitudine ! :)

Sa aveti sarbatori binecuvantate !
Buna ziua !

Sunt membru in comitetul executiv al asociatiei de proprietari.
Doresc sa imi dau demisia dar domnul presedinte nu mi-o accepta (incercand sa ma convinga sa renunt la gest).
Cum ar trebui sa procedez pentru a avea dovada faptului ca mi-am inaintat demisia la data de... (atata timp cat nu pot primi un numar de inregistrare sau o semnatura a presedintelui pe acea cerere) ?

Multumesc !
Aveti dreptate - plangerea presupune timp, bani, stres, nervi tari etc.
Probabil de aceea isi permit in continuare sa aiba comportamentul descris de mine - cine mai e dispus la un asemenea efort mai ales dupa ce deja a fost hartuit ?
Va multumesc frumos pentru promptitudine si sfat.
Mult succes !
Buna ziua !

As dori sa imi spuneti daca constituie fapta penala emiterea unui extras de carte funciara pentru informare in care suprafata apartamentului este trecuta eronat. Intreb aceasta deoarece pe extras scrie 'Certific ca prezentul extras corespunde cu pozitiile in vigoare din cartea funciara originala, pastrata de acest birou.' . Eu am dovada faptului ca eroare a aparut la 'conversie' (nu stiu exact ce inseamna aceasta conversie dar asa au numit-o dansii) - adica atat contractul de vanzare-cumparare cat si doua extrase de carte funciara pe care le am in original au trecuta suprafata utila corecta.
Din cauza acestei erori am fost pusa pe drumuri de cei de la BCPI. Desi a fost greseala lor am fost pur si simplu hartuita fiind nevoita sa fac inca 6 drumuri si implicit 6 'cozi' chiar si de o ora pentru a putea intra in posesia actelor corecte. Nu doar ca nu si-au cerut scuze pentru disconfortul creat dar au avut o atitudine rauvoitoare si chiar sfidatoare ca si cand ar considera ca noi, 'simpli cetateni' care stam la cozile acelea imense, suntem pana la urma 'la mana lor' - si nu ma refer doar la cazul meu ci si la altele la care am asistat pe parcursul timpului pierdut la cele 8 cozi (2 'normal' + 6 'extra').
As vrea sa stiu ce pot face deoarece mi se pare inadmisibil ce se intampla la BCPI. Nu mi se pare corect doar sa stau pe margine si sa comentez - cu o asemnea atitudine din partea noastra, a cetatenilor, nu exista nicio sansa sa se schimbe lucrurile in tara.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Va felicit pentru initiativa de a crea un astfel de forum si pentru disponibilitatea dumneavoastra de a ajuta gratuit cetatenii.