avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inchiriere apartament (spatiu locativ) unei firme
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inchiriere apartament (spatiu locativ) unei firme

Un apartament din bloc a fost inchiriat de catre proprietarul lui unei firme, fara a cere acordul asociatiei de proprietari si pe cel al proprietarilor apartamentelor invecinate.
Ce se poate face in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: TTina , utilizator 14:49, 24 Noiembrie 2017
Proprietarul a inchiriat proprietatea sa nu a vecinilor
Daca locatarii cauzeaza prejudicii ,pot fi sesizate oficial autoritatile in drept
Sa inteleg ca in cazul inchirierilor se poate schimba destinatia spatiului fara acordul vecinilor ?!
Articolul 64 din legea 114/1996 nu se aplica ?
"Art. 64. - Schimbarea destinaţiei locuinţelor, precum şi a spaţiilor cu altă destinaţie situate în clădiri colective se poate face numai cu acordul proprietarului sau al asociaţiei de proprietari. În vederea efectuării acestei schimbări, este necesar avizul favorabil al proprietarilor şi, după caz, al titularilor contractelor de închiriere din locuinţele cu care se învecinează, pe plan orizontal şi vertical, spaţiul supus schimbării. "
Dispozitia invocata de dv respectiv art 64 L nr 114/1996 opereaza strict in cazul asociatiilor de locatari
Actualmente ,infiintarea,organizarea si functionarea asociatiile de proprietari,este guvernata de disp L nr 230/2007 ,HG nr 1588/2007
Dv ,in postarea initiala ati precizat
fara a cere acordul asociatiei de proprietari
,deci opereaza disp L nr 230/2007
Nu am studii juridice deci probabil am gresit legea citata dar in acel articol 64 am vazut ca se refera la asociatia de proprietari. Sa inteleg ca acum este valabila legea 230/2007 privind asociatiile de proprietari sau exista vreo alta lege mai recenta pe care ar trebui sa o citesc ?

In legea 230/2007 :

Art. 42
Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta fata de destinatia initiala, conform proiectului initial al cladirii cu locuinte, se poate face numai cu avizul comitetului executiv si acceptul proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii.

Intrebarea mea ramane :

In cazul in care vecinul respectiv a schimbat destinatia locuintei fara acordul proprietarilor direct afectati si fara avizul comitetului executiv, ce trebuie facut ?
Ultima modificare: Joi, 23 Noiembrie 2017
TTina, utilizator
Art. 64 a fost abrogat de art. 61 din Legea nr. 230 din 6 iulie 2007, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 490 din 23 iulie 2007.

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatie bun proprietate fortata Calyope Calyope Blocul in care locuiesc are doua intrari. Pozitia blocului e una centrala. In celelalte scari s-a facut o schimbare a destinatiei primului spatiu de intrare, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . sunt deținătorul unui cabinet stomatologic care ... SennaAyr SennaAyr Buna ziua . Sunt deținătorul unui cabinet stomatologic care funcționează de 12 ani într-un apartament de bloc la parter . Doresc sa ofer spre închiriere ... (vezi toată discuția)
Acord vecini pentru activitate comerciala in imobil de locuit camilaliman camilaliman Buna ziua, situatia este urmatoarea: - in imobil suntem 7 proprietari - in apartamentul de la parter, a functionat un salon de coafura, pentru care si-au ... (vezi toată discuția)