avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Activitate valentinneagu87

Activitate valentinneagu87

Buna ziua. Se poate elibera adeverinta din care sa reiasa ca sunt casatorit?
Sunt cetatean roman si lucrez in Germania, iar pentru a putea beneficia de o clasa de impozitare mai mica, pe langa certificatul de casatorie, Agentia Fiscala Germana imi cere o adeverinta de stare civila care sa ateste ca sunt casatorit. Se poate elibera o astfel de adeverinta? Si cum si de unde se obtine?
Răspuns la discuția Anulare vanzare masina
Buna seara,

Asta inseamna ca trebuie sa merg si la DRPCIV sa inmatriculez masina pe numele meu si apoi sa o vand inapoi catre el? Sau doar o preiau la primarie la taxe si impozite si apoi o vand din nou?
Am vrut sa cumpar o masina de la un cunoscut si am facut contract de vanzare cumparare. Dupa ce vanzatorul a inregistrat contractul la primarie si masina a fost scoasa din evidenta fiscala s-a razgandit. Eu nu am apucat sa iau masina in evidenta pe numele meu.
Cum se procedeaza in aces caz, se poate face la primarie anularea tranzactiei si sa fie din nou masina introdusa in evidenta fiscala tot pe numele lui?
Buna ziua, este legal ca o asociatie de proprietari care are contract cu Apa Canal sa refactureze consumul de apa catre o alta Asociatie de Proprietari din acelasi cartier care nu are contract si nu poate intocmi un astfel de contract intrucat nu exista separare condominiala?
Punctual exista o asociatie de proprietari care cuprinde 7 blocuri(175) de apartamente iar una dintre scari s-a separat facandu-si propria asociatie de proprietari. Este legal ca asociatia mare sa refactureze pe cea mica?
Răspuns la discuția Despagubire RCA - Faliment
Buna,

Este vorba despre carpatica. Iar raspunsul primit de la fond este urmatorul:


"Buna ziua,

In primul rand, trebuie deschis un dosar de dauna. Completati si trimiteti pe adresa: office@fgaromania.ro anexele 3-cerere deschidere dosar dauna si 4-declaratie privind evenimentul. Le anexez la email. Pe baza lor, se deschide dosarul si urmeaza apoi sa fiti contactat pentru a se face constatarea, de catre un inspector fga. FGA este fond de garantare, nu companie de asigurari, astfel incat, in privinta reparatie iautoturismului lucrurile decurg diferit.
1. Gasiti un service care sa repare pe banii lor si paoi faceti cerere de plata cu contul unitatii reparatorii.

2. Platiti reparatie si cereti plata la FGA, tot prin intermediul unei cereri de plata.

3. Cereti plata in regie proprie. FGA realizeaza un calcul printr-un program special si va propune o suma.

4. Atentie! Conform legii, fga poate efectua plata despagubirilor doar pe dosarle complete, si doar dupa ce instanta decide definitiv si irevocabil falimentul respectivei companii de asigurari. Deocamdata, la Carpatica, nu a inceput procesul. Asadar, vorbim de o asteptare de durata, din pacate
"
Răspuns la discuția Despagubire RCA - Faliment
RCA-ul vinovatului era unul valabil. Societatea de asigurari in schimb nu mai poate despagubi si cei de la Fondul de Garantare a asiguratilor nu vor sa ma despagubeasca pana la finalizarea procesului de faliment. In cazul de fata situatia nu intra sub incidenta Fondului de Protectie al Victimelor Strazii
Buna ziua,

As dori un sfat/o parere legata de urmatoarea problema. Am fost implicat intr-un accident de masina iar vinovatul are asigurare la o firma aflata in insolventa si la care s-a pronuntat falimentul dar inca nu a inceput procesul de faliment propriu zis. Fondul de Garantare a Asiguratilor nu vrea sa-mi despagubeasca costul reparatiei(care nu este unul mic) pana la momentul pronuntarii unei decizii definitive si irevocabile asupra falimentului societatii de asigurare. In aceasta situatie as putea actiona in instanta pe cel care se face vinovat de producerea accidentului pentru recuperarea costului reparatiei pe care am fost nevoit sa-l achit integral? Daca nu care este calea juridica pe care as putea sa-mi recuperez banii in cel mai scurt timp posibil?

Va multumesc anticipat.