Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate nicolrd

În urma încetării Contractului de Management pentru funcția de director al Casei Corpului Didactic cu Ministerul Educației Naționale, am solicitat plata concediului de odihnă neefectuat. Mi s-a refuzat de Inspectoratul Școlar, pe motiv că nu există cerere de rechemare din concediu (prevedere a unei circulare din septembrie 2018, nu a unei Legi), dar contractul a încetat în 29 mai 2019, din ziua următoare eu redevenind cadru didactic titular la o școală, fără nicio posibilitate de a efectua concediul de odihnă aferent contractului de management. Care este opinia dvs.?
Discuție VIZA CFP
În instituția pe care o conduc avem un contabil cu 0,5 normă și nimeni altcineva abilitat să pună viza CFP. În aceste condiții, este legal ca aceeași persoană (adică doamna contabil) să pună această viză? Vă mulțumesc!
Clădirea este proprietatea statului, dar instituția mea este în cartea funciară, Eu înțeleg că suntem ”proprietari”. Așa este? Vă mulțumesc.
În clădirea în care funcționează instituția pe care o conduc, mai funcționează o instituție (domeniul de activitate: învățământ; buget public). Nu au avut prevăzută plata chiriei în contract și nici reparații pentru spațiile pe care le utilizează, ci doar procent din utilități. Deoarece avem nevoie urgentă de spațiul ocupat de dumnealor, începând cu data de 01.01.2017 i-am notificat în sensul rezilierii contractului. Pentru luna ianuarie 2017 s-a mai întocmit un act adițional la Contract, în speranța eliberării urgente a spațiului. Începând cu luna februarie 2017 nu s-a mai plătit nicio cheltuială. Și în acest moment această instituție funcționează în spațiul nostru. În luna decembrie, am solicitat achitarea integrală a sumei datorate printr-o adresă (nu cu facturi), ni s-a răspuns că nu există bază legală pentru plată și că nu vor plăti. Ce am putea face să-i obligăm legal să elibereze spațiul? Mai există vreo șansă să ne obținem sumele pe care ni le datorează?
Functia de director al Casei Corpului Didactic a unui judet, ocupata prin concurs, este compatibila cu functia de presedinte al Asociatiei judetene de invatatori? Multumesc.