avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Activitate Georgex52

Activitate Georgex52

Buna ziua. In dosarul avand ca obiect-amenintarea in care eu sunt persoana vatamata s-a trecut de camera preliminara in care s-a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul xxx. (data de 06).

In cateva zile vom primi citatiile de la judecatorie?
Si cum va decurge judecata in continuare?
Multumesc mult
Am reusit, sa inregistrez o persoana care ma amenintat cu moartea, de la geamul sau. El a amenintat-o si pe mama mea acum 4 ani , fiind sanctionat cu o amenda in valoare de 500 de lei. Acum sa ajuns la judecata trecandu-se de camera preliminara.

Eu l-am inregistrat din locuinta mea, pe el, cel care era iesit pe jumatate ,in exteriorul geamului locuintei sale.

Spatiul privat , nu este cel de la pragul usii, si pana la geam ? Pentru ca de la geam cred ca este spatiu public, sau nu? multumesc

Am gasit si Art. 226 Cod Penal – Violarea vieții private.Iar din punctul meu de vedere, ma regasesc exact la punctul 4-c , sau nu?

(1) – Atingerea adusă vieții private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuință sau încăpere ori dependință ținând de aceasta sau a unei convorbiri private se pedepsește cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.

(2) – Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, fără drept, a sunetelor, convorbirilor ori a imaginilor prevăzute în alin. (1), către o altă persoană sau către public, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(3) – Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

(4) – Nu constituie infracțiune fapta săvârșită:

a. de către cel care a participat la întâlnirea cu persoana vătămată în cadrul căreia au fost surprinse sunetele, convorbirile sau imaginile, dacă justifică un interes legitim;

b. dacă persoana vătămată a acționat explicit cu intenția de a fi văzută ori auzită de făptuitor;

c. dacă făptuitorul surprinde săvârșirea unei infracțiuni sau contribuie la dovedirea săvârșirii unei infracțiuni;

d. dacă surprinde fapte de interes public, care au semnificație pentru viața comunității și a căror divulgare prezintă avantaje publice mai mari decât prejudiciul produs persoanei vătămate.

(5) – Plasarea, fără drept, de mijloace tehnice de înregistrare audio sau video, în scopul săvârșirii faptelor prevăzute în alin. (1) și alin. (2), se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.
Iar daca inculpatul nu se va prezenta sau eu, ce se va intampla? Cu stima
Buna ziua. Sunt parte civila intr-un dosar penal avand ca obiect amenintarea(in forma continuata). Acum este la măsuri şi excepţii dispuse de judecătorul de cameră preliminară.
Dupa ce se va da un termen de judecata, eu , inculpatul vom fi din nou audiati?
Vom fi audiati separat, la judecatorie sau cum?
Multumesc