avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Spatiu public, sau privat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Spatiu public, sau privat

Am reusit, sa inregistrez o persoana care ma amenintat cu moartea, de la geamul sau. El a amenintat-o si pe mama mea acum 4 ani , fiind sanctionat cu o amenda in valoare de 500 de lei. Acum sa ajuns la judecata trecandu-se de camera preliminara.

Eu l-am inregistrat din locuinta mea, pe el, cel care era iesit pe jumatate ,in exteriorul geamului locuintei sale.

Spatiul privat , nu este cel de la pragul usii, si pana la geam ? Pentru ca de la geam cred ca este spatiu public, sau nu? multumesc

Am gasit si Art. 226 Cod Penal – Violarea vieții private.Iar din punctul meu de vedere, ma regasesc exact la punctul 4-c , sau nu?

(1) – Atingerea adusă vieții private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuință sau încăpere ori dependință ținând de aceasta sau a unei convorbiri private se pedepsește cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.

(2) – Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, fără drept, a sunetelor, convorbirilor ori a imaginilor prevăzute în alin. (1), către o altă persoană sau către public, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(3) – Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

(4) – Nu constituie infracțiune fapta săvârșită:

a. de către cel care a participat la întâlnirea cu persoana vătămată în cadrul căreia au fost surprinse sunetele, convorbirile sau imaginile, dacă justifică un interes legitim;

b. dacă persoana vătămată a acționat explicit cu intenția de a fi văzută ori auzită de făptuitor;

c. dacă făptuitorul surprinde săvârșirea unei infracțiuni sau contribuie la dovedirea săvârșirii unei infracțiuni;

d. dacă surprinde fapte de interes public, care au semnificație pentru viața comunității și a căror divulgare prezintă avantaje publice mai mari decât prejudiciul produs persoanei vătămate.

(5) – Plasarea, fără drept, de mijloace tehnice de înregistrare audio sau video, în scopul săvârșirii faptelor prevăzute în alin. (1) și alin. (2), se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Octombrie 2016
Georgex52, utilizator
Cel mai recent răspuns: Daniela Gratiela , Alte profesii 15:02, 8 Octombrie 2016
Nu va faceti probleme. In cazul d-voastra persoana se adresa persoanelor aflate in spatiu public. Nu cred că un organ de cercetare penală îi va da câștig de cauză (mai mult, din relatarea d-voastă, acesta are istoric contravențional pe aceiași faptă).
cu respect,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Publicare imagini - video intime fara acord Unu_88 Unu_88 Cineva a facut rost de anumite imagini intime si un video dintr-un spatiu privat si ameninta ca le face publice daca nu primeste o anumita suma de bani. Presa, ... (vezi toată discuția)
Înregistrare neautorizată convorbire luxi luxi Intra sub incidenta legii înregistrarea pe telefon de către un coleg a discuțiilor din vestiarul unei secții ? Daca da ce lege este încălcată cui ... (vezi toată discuția)