avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Activitate Halaicu

Activitate Halaicu

Va mulțumesc pentru răspuns. Consider ca este o discriminare asa cum a hotărât legiuitorul. Salariații trebuie să aibă aceleași facilități deoarece toți plătesc impozite pe salarii și alte taxe la stat. Nu este corect.

Audit Vic Cont a scris:

In forma actuala facilitatea de scadere din impozit a acestor sume se aplica doar pentru platitorii de impozit pe profit.Platitorii de impozit microintreprinderi pot plati aceste sume , sumele nu vor fi impozabile la salariat, insa nu se pot deduce din impozitul micro sau din alte impozite/taxe.

Bună ziua. Va rog sa mi spuneți dacă se poate, în cazul în care o persoană este angajată la o microantreprindere poate beneficia conform Legii 239 din 2020 de ajutorul pentru grădiniță educație timpurie. A discutat la serviciu cu șeful agenției și spune șeful ca nu se poate ca nu au impozit pe profit. Legea aceasta nu se aplica și pentru salariații din microantreprinderi?
Legiuitorul așa a hotărât, pentru societățile care sunt platitoare de impozit pe profit la bugetul statului sa deduca 1500 lei pentru educație timpurie și în cazul în care nu au profit deajuns pot deduce 1500 lei pe luna din impozitul pe salariile angajaților. O societate microintreprindere care are 8 angajați nu poate face același lucru, sa plătească pentru educație timpurie din impozitul pe salariu chiar dacă nu e platitoare de impozit pe profit?
Cred ca este o discriminare. Sper sa se facă ceva.
Va mulțumesc.



Bună ziua. O asociație cu 5 membrii fondatori se întrunesc și prin hotărâre elimina o persoană membru fondator. Fac precizarea ca membrul fondator eliminat a fost soția președintelui asociației. În urma divorțului a exclus o. Va rog sa îmi spuneți în baza cărui articol poate contesta hotărârea membrilor asociației și dacă are un termen de contestare de la data comunicării notificării de excludere din asociație a membru fondator. Va mulțumesc anticipat.
Discuție Rugaminte
Sunt născută 23.01.1959 lucrez din 07.11.1977 am 4 ani grupa a2 si 7 ani grupa 1. Când pot ieși la pensie la limita de vârstă. Va rog. Multumesc.