avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Persoană angajată la o microantreprindere poate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Persoană angajată la o microantreprindere poate beneficia de ajutorul pentru grădiniță educație timpurie?

Bună ziua. Va rog sa mi spuneți dacă se poate, în cazul în care o persoană este angajată la o microantreprindere poate beneficia conform Legii 239 din 2020 de ajutorul pentru grădiniță educație timpurie. A discutat la serviciu cu șeful agenției și spune șeful ca nu se poate ca nu au impozit pe profit. Legea aceasta nu se aplica și pentru salariații din microantreprinderi?
Legiuitorul așa a hotărât, pentru societățile care sunt platitoare de impozit pe profit la bugetul statului sa deduca 1500 lei pentru educație timpurie și în cazul în care nu au profit deajuns pot deduce 1500 lei pe luna din impozitul pe salariile angajaților. O societate microintreprindere care are 8 angajați nu poate face același lucru, sa plătească pentru educație timpurie din impozitul pe salariu chiar dacă nu e platitoare de impozit pe profit?
Cred ca este o discriminare. Sper sa se facă ceva.
Va mulțumesc.



Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:15, 19 Februarie 2021
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In forma actuala facilitatea de scadere din impozit a acestor sume se aplica doar pentru platitorii de impozit pe profit.Platitorii de impozit microintreprinderi pot plati aceste sume , sumele nu vor fi impozabile la salariat, insa nu se pot deduce din impozitul micro sau din alte impozite/taxe.
Va mulțumesc pentru răspuns. Consider ca este o discriminare asa cum a hotărât legiuitorul. Salariații trebuie să aibă aceleași facilități deoarece toți plătesc impozite pe salarii și alte taxe la stat. Nu este corect.

Audit Vic Cont a scris:

In forma actuala facilitatea de scadere din impozit a acestor sume se aplica doar pentru platitorii de impozit pe profit.Platitorii de impozit microintreprinderi pot plati aceste sume , sumele nu vor fi impozabile la salariat, insa nu se pot deduce din impozitul micro sau din alte impozite/taxe.

Legea 239/2020 nu face nicio referire de genul ce ati postat ....contribuabilii care efectuează cheltuieli cu educația timpurie scad din impozitul pe profit datorat cheltuielile cu educația timpurie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitate fiscala pentru educaţia timpurie - caz impozit pe venit atcalin atcalin Facilitate fiscala pentru educaţia timpurie a copiilor angajaţilor - cazul microintreprinderilor (care au impozit pe venit) Daca angajatorul este ... (vezi toată discuția)
Lega 239/2020 privind cheltuielile cu educatia timpurie AdinaPila AdinaPila Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie referitoare la aplicarea legii nr 239/2020. As dori sa stiu cum anume se acorda de catre angajator suma de 1500 ... (vezi toată discuția)
Referitor la legea nr. 239 din 6 noiembrie 2020, acești bani ... Nihil since deo Nihil since deo Referitor la Legea nr. 239 din 6 noiembrie 2020, acești bani pot fi dați unui salariat angajat la o organizație nonprofit? Mulțumesc anticipat! (vezi toată discuția)