avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... O asociație prin hotărâre elimina o persoană ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

O asociație prin hotărâre elimina o persoană membru fondator.

Bună ziua. O asociație cu 5 membrii fondatori se întrunesc și prin hotărâre elimina o persoană membru fondator. Fac precizarea ca membrul fondator eliminat a fost soția președintelui asociației. În urma divorțului a exclus o. Va rog sa îmi spuneți în baza cărui articol poate contesta hotărârea membrilor asociației și dacă are un termen de contestare de la data comunicării notificării de excludere din asociație a membru fondator. Va mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 17:50, 3 Martie 2021
Contestatia trebuie facuta conform legii in 15 zile de la data sedintei in care s-a votat hotararea respectiva daca persoana vizata a fost prezenta sau de cand a luat la cunostinta de hotarare daca a absentat. Se poate contesta atat sub aspect procedural ( ca sedinta nu a fost convocata statutar, ca nu acel organ era cel abilitat sa aplice sanctiunea de excludere, ca nu a existat covorumul de sedinta sau de decizie cerut de statut etc.) cat si pe fond ( ca nu erau intrunite cerintele prevazute de statut pentru aplicarea sanctiunii de excludere). Excluderea este prin definitie o sanctiune - cea mai aspra - care se poate aplica unui membru al unei asociatii, si prin urmare trebuie ca acesta sa fie vinovat grav sau in mod repetat de incalcare ale unor prevederi legale sau statutare, nu e o chestiune de oportuntiate, asa ca nu iti mai place prezenta celui in cauza sau ca ai gasit altii care iti plac mai mult....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Excludere membru fundatie serbanmoga serbanmoga Buna ziua, Imi puteti spune va rog care e procedura de excludere a unui membru dintr.o fundatie, care ar fi etape si costurile si ce taxe implica....sau ... (vezi toată discuția)
Revocare membru. numar asociati sub minimul legal serbanmoga serbanmoga Buna ziua, Cum se poate revoca un membru al unei asociatii de trei membrii, in conditiile in care ascociatia e formata din doar 3 membrii. Exista vreo ... (vezi toată discuția)
Membrii fondatori raman pentru totdeauna membri asociati in ag? avad avad Buna ziua, Sunt membru fondator al unei asociatii infiintate in 2000 in Braila. Am fost de asemenea Presedintele Consiliului Director si reprezentant ... (vezi toată discuția)