avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Activitate elenamusat1974

Activitate elenamusat1974

Răspuns la discuția Stimulent insertie
Multumesc!
Buna ziua, Dacă mă întorc la serviciu din CCC cu 60 de zile înainte de varsta de 2 ani a copilului beneficiez de stimulent de insertie până la vârsta de 3 ani a copilului timp de 14 luni, adică de la data reluării activității?
Buna ziua, Si daca sunt doar câteva zile fara plata in luna se pierde stimulentul?
Răspuns la discuția construire fara elaborare PUZ
Niciun raspuns???
Buna ziua,
Ati rezolvat ceva? Ma intereseaza si pe mine.
Buna ziua,

Recent am achizitionat un teren intravilan - arabil, in oras, care nu are inca PUZ. Conform PUG aprobat destinatia terenului este M1a - subzona mixta cu locuinte individuale si cuplate mici, cu maxim P+2 nivele IN CARE SE VA ELABORA PUZ, si noi solicitam construirea unei case cu amprenta maxim 80 mp la sol, P + Mansarda, pe o suprafata de 440 mp. Terenul se afla la limita PUZ existent aprobat, are cale de acces la strada asfaltata, apa - canal si curent electric in fata terenului, gaz la 4 case mai in fata, la 30 metri se construieste casa cu autorizatie eliberata - este in zona cu PUZ,
Angajatii Primariei spun ca, daca in PUG se mentioneaza ca trebuie PUZ, nu se poate trece peste asta, chiar daca noi nu solicitam o modificare de la prevederile documentatiilor de urbanism aprobate (in cazul nostru PUG), mai mult decat schimbarea din intravilan - arabil in intravilan curti contructii.
Am solicitat Primariei sa ne comunice cat ne costa sa intocmim noi PUZ pe o suprafata cat mai mica, pentru a ni se putea elibera autorizatia de construire, dar ni s-a raspuns ca "avand in vedere ca pe tarlaua respectiva exista un numar de imobile neautorizate, iar, potrivit art. 56.1 aferent Legii 350/2001 actualizata nu pot fi initiate si aprobate documentatii de urbanism care au ca scop intrarea in legalitate a unor constructii edificate fara autorizatie de construire sau care nu respecta prevederile autorizatiei de construire", deci zona ramane blocata a se mai dezvolta. Probabil si cei care au construit au facut demersurile pentru intrare in legalitate si au fost respinsi pe motiv - lipsa PUZ.
In Legea 350:
- ART. 32, alin (1), lit. e) spune: (1) În cazul în care prin cererea pentru emiterea certificatului de urbanism se solicita o modificare de la prevederile documentatiilor de urbanism aprobate pentru zona respectiva sau daca conditiile specifice ale amplasamentului ori natura obiectivelor de investitii o impun, autoritatea publica locala are dreptul ca, dupa caz, prin certificatul de urbanism:... e) sa permita întocmirea documentatiei tehnice pentru autorizatia de construire, fara elaborarea unei documentatii de urbanism, în situatia construirii pe o parcela în cadrul unui front preexistent, în care cladirile de pe parcelele adiacente au acelasi regim de înaltime cu cel solicitat.
- ART. 31^2 În baza prevederilor Planului urbanistic general, autorizatiile de construire se emit direct pentru zonele pentru care exista reglementari privind regimul juridic, economic si tehnic al imobilelor, cuprinse în Regulamentul local de urbanism - R.L.U., aferent acestuia.
Referitor la art. 31, nu stiu daca se mentioneaza ceva in RLU cu privire la aceasta zona, dar in PUG se mentioneaza regimul de construire, functiunea zonei si inaltimea maxima admisa.
In plus, prin PUZ ar mai trebui coeficientul de utilizare a terenului, procentul de ocupare a terenului, retragerea cladirilor fata de aliniament si distantele fata de limitele laterale si posterioare ale parcelei.
In cazul nostru, avand in vedere ca nu ne aflam langa un drum, in fata noastra sunt cam 3 - 4 metri spatiu public, apoi strada, ar fi foarte usor de stabilit toate astea, dar ei spun ca trebuie respectata procedura si trebuie intocmit PUZ pe toata zona.

Credeti ca art. 32 ar fi o portita pentru noi? Terenul nostru fata de casele care sunt in linie este dupa ultima casa construita cu PUZ, retrasa de la strada cu 3 - 4 metri. Ce am putea face ca sa putem construi legal?

In asteptarea raspunsului dumneavoastra, va multumesc anticipat!