avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... construire fara elaborare PUZ
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

construire fara elaborare PUZ

Buna ziua,

Recent am achizitionat un teren intravilan - arabil, in oras, care nu are inca PUZ. Conform PUG aprobat destinatia terenului este M1a - subzona mixta cu locuinte individuale si cuplate mici, cu maxim P+2 nivele IN CARE SE VA ELABORA PUZ, si noi solicitam construirea unei case cu amprenta maxim 80 mp la sol, P + Mansarda, pe o suprafata de 440 mp. Terenul se afla la limita PUZ existent aprobat, are cale de acces la strada asfaltata, apa - canal si curent electric in fata terenului, gaz la 4 case mai in fata, la 30 metri se construieste casa cu autorizatie eliberata - este in zona cu PUZ,
Angajatii Primariei spun ca, daca in PUG se mentioneaza ca trebuie PUZ, nu se poate trece peste asta, chiar daca noi nu solicitam o modificare de la prevederile documentatiilor de urbanism aprobate (in cazul nostru PUG), mai mult decat schimbarea din intravilan - arabil in intravilan curti contructii.
Am solicitat Primariei sa ne comunice cat ne costa sa intocmim noi PUZ pe o suprafata cat mai mica, pentru a ni se putea elibera autorizatia de construire, dar ni s-a raspuns ca "avand in vedere ca pe tarlaua respectiva exista un numar de imobile neautorizate, iar, potrivit art. 56.1 aferent Legii 350/2001 actualizata nu pot fi initiate si aprobate documentatii de urbanism care au ca scop intrarea in legalitate a unor constructii edificate fara autorizatie de construire sau care nu respecta prevederile autorizatiei de construire", deci zona ramane blocata a se mai dezvolta. Probabil si cei care au construit au facut demersurile pentru intrare in legalitate si au fost respinsi pe motiv - lipsa PUZ.
In Legea 350:
- ART. 32, alin (1), lit. e) spune: (1) În cazul în care prin cererea pentru emiterea certificatului de urbanism se solicita o modificare de la prevederile documentatiilor de urbanism aprobate pentru zona respectiva sau daca conditiile specifice ale amplasamentului ori natura obiectivelor de investitii o impun, autoritatea publica locala are dreptul ca, dupa caz, prin certificatul de urbanism:... e) sa permita întocmirea documentatiei tehnice pentru autorizatia de construire, fara elaborarea unei documentatii de urbanism, în situatia construirii pe o parcela în cadrul unui front preexistent, în care cladirile de pe parcelele adiacente au acelasi regim de înaltime cu cel solicitat.
- ART. 31^2 În baza prevederilor Planului urbanistic general, autorizatiile de construire se emit direct pentru zonele pentru care exista reglementari privind regimul juridic, economic si tehnic al imobilelor, cuprinse în Regulamentul local de urbanism - R.L.U., aferent acestuia.
Referitor la art. 31, nu stiu daca se mentioneaza ceva in RLU cu privire la aceasta zona, dar in PUG se mentioneaza regimul de construire, functiunea zonei si inaltimea maxima admisa.
In plus, prin PUZ ar mai trebui coeficientul de utilizare a terenului, procentul de ocupare a terenului, retragerea cladirilor fata de aliniament si distantele fata de limitele laterale si posterioare ale parcelei.
In cazul nostru, avand in vedere ca nu ne aflam langa un drum, in fata noastra sunt cam 3 - 4 metri spatiu public, apoi strada, ar fi foarte usor de stabilit toate astea, dar ei spun ca trebuie respectata procedura si trebuie intocmit PUZ pe toata zona.

Credeti ca art. 32 ar fi o portita pentru noi? Terenul nostru fata de casele care sunt in linie este dupa ultima casa construita cu PUZ, retrasa de la strada cu 3 - 4 metri. Ce am putea face ca sa putem construi legal?

In asteptarea raspunsului dumneavoastra, va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: elenamusat1974 , utilizator 10:49, 1 Noiembrie 2016
Niciun raspuns???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interdictie constructie casa pe teren intravilan agricol joegrecu joegrecu Buna ziua, O intrebare as avea. Am dori sa construim o casa cu parter si mansarda pe un teren intravilan agricol. Terenul are o suprafata de 1000 mp, iar ... (vezi toată discuția)
Pot obtine aut de construire pe un teren intravilan cu puz expirat? stanahorea stanahorea Buna ziua, Am cumparat un teren in Cluj-Napoca, in anul 2016. Atunci terenul avea PUZ, iar aut de construire se putea elibera fara probleme (PUZ-ul a ... (vezi toată discuția)
Teren proprietate cu sau fara puz grecudan1 grecudan1 Buna ziua. Am o mare problema si va rog sa ma ajutati. In decembrie am achizitionat un teren in suprafata de 1000 mp. Am asteptat sa treaca anul sa primesc ... (vezi toată discuția)